Jarné rolky ako z čínskej reštaurácie. Pripravte si ich priamo doma
Sú ľahké, no napriek tomu zasýtia. Obľúbený ázijský pokrm zrejme ochutnal už každý - pripraviť si ho však vie málokto. Ako na to?
Potrebujete:
- 12 plátkov štrúdľového cesta na jarné závitky
- 100g sójových klíčkov
- petržlenová vňať
- čínska kapusta
- tenký pór
- kaleráb
- mrkva
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice oleja
- bielok
- soľ, čierne korenie
Postup:
Mrkvu, kaleráb, pór, sojové klíčky a čínsku kapustu umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. K nim postupne pridávame nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať podľa vlasntej chuti - dávame si však pozor na to, aby sme to s ňou neprehnali, má totiž výraznú chuť, ktorá nemusí byť každému po vôli. Na panvici si zatiať rozohrejeme olej a nakrájanú zeleninu pražíme približne tri minúty. Všetko ochutíme sójovou omáčkou a korením podľa vlastnej chuti.
Medzitým si pripravíme lístkové cesto a necháme rúru predhriať na približne 50 stupňov. Približne 5cm široký plát cesta si rozložíme na dosku a tesne pod jeho stredom sformujeme asi 12 cm dlhý pás osmaženej zeleniny. Okraje dookola potrieme rozšľahaným bielkom, čím sa závitky udržia pohromade. Dáme zohriať do rúry približne na 10 minút a podávame teplé - najlepšie s omáčkou.
Neprehliadnite: Vegetariánsky tatarák chutí rovnako dobre ako ten mäsový. Vyskúšajte ho pripraviť podľa tohto receptu