Pomázanky ako rýchly snack, ktorý zasýti. Pripravte si ich už za pár minút
Ak neviete čo na raňajky alebo ako snack, azda neexistuje lepší nápad než nátierka. Nielenže je o čosi zdravšia než bežné jedlá pod zub, zároveň ponúka rozmanitú škálu možností.
Tuniaková pomazánka
Potrebujete:
- tuniaka v konzerve, najlepšie jeho kúsky
- smotanovú nátierku
- čierne korenie
- štipku červenej papriky
Postup:
Kúsky tuniaka rozmiešame so smotanovou nátierkou a dávame pri tom pozor, aby nám neostal žiaden ''výrazný'' kúsok. Podľa chuti pridáme čierne korenie a na záver sladkú červenú papriku. Pre čo najlepšiu chuť necháme odstáť aspoň polhodinu v chladničke.
Prečítajte si: Pripravte si cestoviny podľa Jamieho Olivera. Potrebujete na to len základné ingrediencie
Avokádová pomazánka
Potrebujete:
- dozreté, mäkké avokádo
- cottage cheese
- citrónovú šťavu
- korenie podľa chuti
Postup:
Avokádo rozlúpneme na polovicu - a pomocou lyžice vydlabeme zelenú dužinu. Ak je dozreté, malo by to ísť ľahko. V prípade, že je o čosi tvrdšie, použite nôž a nakrájajte si ho na čo najmenšie kúsky. Cottage cheese zmiešame s vnútrom avokáda a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na záver okoreníme podľa chuti.
Neprehliadnite: Na raňajky, obed, ale aj večeru. Pripravte si tortilly plnené lososom
Mrkvová pomazánka
Potrebujete:
- 50g masla
- 1/2KL horčice
- vajíčko
- 100g uvarenej mrkvy
- 50g syra
- soľ
Postup:
Vajíčko nasekáme nadrobno. Vo vedľajšej miske si zatiaľ nastrúhame mrkvu a následne na syr. Všetko spolu premiešame, pridáme horčicu, maslo a dochutíme soľou.