Ovocná torta ideálna do akéhokoľvek počasia. Pripravte si ju do hodiny
Chutí za akéhokoľvek počasia, za akýchkoľvek príležitostí. Kto by nemiloval ľahkú ovocnú tortu? Výhodou je, že si ju zvládne pripraviť naozaj každý.
Potrebujete:
- 3ks vajíčok
- 500g mascarpone
- 300g jemného tvarohu
- smotanu na šľahanie
- 150 kryštálového cukru
- 150g práškového cukru
- 100g mäkkého tvarohu
- 150g hladkej múky
- 2PL mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- kypriaci prášok do pečiva
- ovocie podľa chuti
Prečítajte si: Domáca zmrzlina bez kalórii. Pripravte si ju podľa jednoduchého receptu len z troch ingrediencií
Postup:
Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom, mäkkým tvarohom a mliekom. Postupne k zmesi pridávame múku zmiešanú s kypriacim prášok a tuhý sneh, ktorý si medzičasom vyšľaháme z bielkov. Pripravíme si formu na tortu, ktorú vymastíme maslom a následne posypeme múkou. Keď je nádoba vymúčená, vložíme do nej vzniknutú zmes a necháme piecť vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch približne 20 minút.
Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. V mise zmiešame mascarpone, jemný tvaroh, kryštálový a vanilkový cukor a smotanu na šľahanie. Po dôkladom miesení ho necháme odpočívať apsoň hodinu v chladničke. Upečený korpus potrieme stuhnutým krémom a poukladáme naň ovocie podľa chuti.