Kuracie prsia na hubách a slanine
Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť, ale určite aj prechádzky a proces ich hľadania a nachádzania. Preto jedlo z nich pripravené chutí lepšie a má osobité čaro. Ponúkame vám preto tip na skvelý obed.
Prísady:
4 kuracie prsia
500 g húb (kuriatka, hliva...)
1 strúčik cesnaku
1 zväzok oregana
2 PL rozpusteného masla
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
80 ml bieleho vína
1 zväzok petržlenovej vňate
8 plátkov slaniny
2 PL lyžice crème fraîche
morská soľ
mleté korenie
Príprava:
Nasekáme cesnak a oregano, zmiešame v mise s maslom, citrónovou kôrou, korením a trochou morskej soli.
Zmesou obalíme kuracie prsia a asi 15 minút marinujeme.
Śtyri listy alobalu uprostred preložíme a okraje zahneme tak, aby vznikla kapsa. Do každej vložíme kuracie prsia, nakrájané huby, podlejeme vínom a uzavrieme.
Pečieme na rošte pri 200 °C 25 až 30 minút.
Medzitým na panvici opečieme slaninku a petržlenovú vňať, mierne dosolíme. Kuracie prsia servírujeme v alobale, ozdobené slaninkou, vňaťou a kvapkami crème fraîche.