Ľahký letný obed: Cestovinový šalát s grilovanou zeleninou
V horúcich dňoch sú ľahké cestovinové šaláty dokonalým obedom. Ak ste ešte dnes nič nejedli a máte chuť na niečo zaujímavé, FEMINITY vám ponúka skvelý recept na dnešný deň. DOBRÚ CHUŤ!
Počet porcií: 4
200 g nevarenej cestoviny (farfalle, penne, fettucine a pod.)
1 ks cukety
1 ks baklažánu
1 ks červenej cibule
1 ks jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť kapár
12 plátkov chudej slaniny
2 lyžice sekanej veľkolistej petržlenovej vňate
soľ, čierne korenie
7 lyžíc Francúzskeho dresingu Hellmann´s
POSTUP:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.
Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájaný cesnak, cuketu, baklažán. Ochutíme soľou a korením. Cestoviny zmiešame s dresingom, pridáme pečenú zeleninu, na rezančeky nakrájanú červenú cibuľu, jarnú cibuľku a celé kapary. Dochutíme soľou a korením.
Šalát nanesieme na tanier, posypeme petržlenovou vňaťou a dozdobíme plátkami slaniny, ktoré sme vyškvarili na suchej panvici dozlatista.
TIP:
V prípade, že sa vám podarí cestovinu uvariť al dente, šalát bude ma krásnu sypkú konzistenciu a nebude sa lepiť.
Kapary môžete zameniť za čierne olivy a namiesto slaniny použiť na pláytk krájaný syr feta alebo halloumi, ktorý môžete aj grilovať.