Veľkonočné recepty
Veľká noc patrí na Slovensku bezpochyby k najvýznamnejším sviatkom v roku a neodmysliteľne sa spája so symbolom nového života. Veľkonočným sviatkom predchádza obdobie pôstu. V jeho závere sa najmä gazdinky zapodievajú prípravou na sviatky – vyzdobujú domácnosti a pripravujú sviatočné menu. Pripravili sme pre vás recepty na príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.
Kuracia roláda Admirál
10 porcií
Na prípravu potrebujeme:
• 1 kg chladených kuracích pŕs
• 120 g morčacej šunky ADMIRÁL zaúdenej od HYZA
• 200 ml 33 % smotany na šľahanie
• 50 g papriky
• 2 g kurkumy
• soľ
• čierne korenie
Postup:
1. Chladené kuracie prsia umyjeme a osušíme. Obrežeme ich tak, aby nám zostalo iba čisté mäso. Odrezky odložíme bokom.
2. Kuracie prsia rozrežeme na polovice a na fólii rozklepeme. Medzitým si necháme predhriať rúru na 175 °C.
3. Rozklepané mäso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnomerne čiernym korením. Na mäso poukladáme na plátky nakrájanú Morčaciu šunku ADMIRÁL.
4. Odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou, kurkumou, soľou a korením.
5. Vytvorenú zmes rovnomerne roztrieme na šunku uloženú na kuracích prsiach.
6. Na rozotrenú zmes poukladáme nakrájanú papriku a naplnené kuracie prsia pevne zatočíme do alobalu.
7. Pečieme v rozohriatej rúre pri 175 °C teplote 35 minút.
8. Po upečení roládu rozkrájame na plátky a servírujeme.
Veľkonočná rolka s bryndzovou penou
pre 10 porcií
Na prípravu potrebujeme:
• 400 g Kuracej rolky údenej značky HYZA
• 280 g bryndze
• 300 ml 33 % smotany na šľahanie
• šalát lolo rosso
• šalát lolo biondo
• soľ
• olivový olej
Postup:
1. Z Kuracej rolky urobíme kornúty.
2. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka do nej zamiešane bryndzu. Šľahačkovo-bryndzovou zmesou naplníme cukrárenské vrecko a naplníme ňou pripravené kornúty z rolky.
3. Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Natrháme ho na väčšie kúsky, osolíme a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
4. Kornúty z Kuracej rolky naplnené bryndzovou šľahačkou podávame so šalátom.