Presunúť na hlavný obsah

Čokoládovo-karamelový koláč s kokosovými lupienkami: Dezert, ktorý zvládnete aj bez cukrárskeho umenia

Recepty

Dokonalá kombinácia jemnej čokolády, sladkého karamelu a chrumkavého kokosu. Tento koláč je dôkazom, že aj jednoduché recepty môžu chutiť luxusne. Hotový je za pár minút a jeho vôňa premení každý deň na malý sviatok.

Ingrediencie:

  • 200 g sušienok (napr. maslových alebo grahamových)
  • 100 g roztopeného masla
  • 1 plechovka karamelového Salka (alebo karamel z kondenzovaného mlieka)
  • 150 g horkej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL kokosových lupienkov na posypanie    

Postup:

Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes natlačte do formy s priemerom 22 cm a dajte na 10 minút do chladničky. Na sušienkový základ rozotrite karamel a opäť nechajte chvíľu stuhnúť. Medzitým v hrnci zohrejte smotanu, pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa rozpustí do hladkej polevy. Čokoládovú zmes nalejte na karamelovú vrstvu, jemne zarovnajte a posypte kokosovými lupienkami. Nechajte stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke. Dobrú chuť!

  • Tip: Ak máte radi kontrast chutí, pridajte štipku morskej soli, zvýrazní chuť karamelu a dodá koláču jemný gurmánsky nádych.​​