Čokoládovo-karamelový koláč s kokosovými lupienkami: Dezert, ktorý zvládnete aj bez cukrárskeho umenia
Dokonalá kombinácia jemnej čokolády, sladkého karamelu a chrumkavého kokosu. Tento koláč je dôkazom, že aj jednoduché recepty môžu chutiť luxusne. Hotový je za pár minút a jeho vôňa premení každý deň na malý sviatok.
Čokoládovo-karamelový koláč s kokosovými lupienkami
Ingrediencie:
- 200 g sušienok (napr. maslových alebo grahamových)
- 100 g roztopeného masla
- 1 plechovka karamelového Salka (alebo karamel z kondenzovaného mlieka)
- 150 g horkej čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
- 2 PL kokosových lupienkov na posypanie
Postup:
Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes natlačte do formy s priemerom 22 cm a dajte na 10 minút do chladničky. Na sušienkový základ rozotrite karamel a opäť nechajte chvíľu stuhnúť. Medzitým v hrnci zohrejte smotanu, pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa rozpustí do hladkej polevy. Čokoládovú zmes nalejte na karamelovú vrstvu, jemne zarovnajte a posypte kokosovými lupienkami. Nechajte stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke. Dobrú chuť!
- Tip: Ak máte radi kontrast chutí, pridajte štipku morskej soli, zvýrazní chuť karamelu a dodá koláču jemný gurmánsky nádych.