3 recepty na rýchle snacky, ktoré ocení každý hosť: Vyskúšate?
Pripraviť niečo originálne a chutné nemusí byť náročné. Pripravili sme pre vás 3 recepty na rýchle snacky, ktoré budú milovať všetci.
Cuketový tatarák
Potrebujete:
- 400 g cukety
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia červená cibuľa
- 2 ČL dižónskej horčice
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL sójovej omáčky
- 2 ČL kečupu bez cukru
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL olivového oleja
Postup:
Cuketu najemno nastrúhame, osolíme ju a necháme 5 minút odležať, aby pustila čo najviac vody. Následne ju scedíme a poriadne vyžmýkame. Na panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme všetky zvyšné <a data-cke-saved-href="https://feminity.zoznam.sk/c/908195/vyrobte-si-prave-chutne-domace suroviny vrátane vyžmýkanej cukety a zmes varíme za častého miešania po dobu 7-8 minút. Hotový cuketový tatarák podávame ešte teplý spolu s celozrnným pečivom.
Vyskúšajte tiež: Pripravte si sladký, no ľahký dezert. Citrónový krémový cheesecake si zamilujete
Baklažánové rolky
Potrebujete:
- 1ČL balzamikového octu
- 1 veľký baklažán
- 150 g nadrobeného feta syra
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja
- štipka morskej soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 1 PL citrónovej šťavy
- menšia hrsť čerstvej bazalky
Postup:
Baklažán umyjeme, odstránime z neho vrchnú a spodnú časť a nakrájame ho pozdĺžne na 8 až 10 tenkých pásov, kúsky potrieme z oboch strán pripravenou marinádou a ugrilujeme ich na rozohriatej panvici z oboch strán do zlatista (zhruba 4 minúty z každej strany). Kým sa baklažán griluje, pripravíme si plnku. V malej miske si zmiešame nadrobený feta syr s lyžicou citrónovej šťavy, nadrobno nasekanými bazalkovými listami a štipkou mletého čierneho korenia. Každý ugrilovaný plátok baklažánu potrieme 1 lyžicou feta plnky a plátky zrolujeme. Podávame teplé.
Mohlo by vás zaujímať: Obľúbený recept v zdravšej verzii. Ako si pripraviť nízkokalorické palacinky?
Tousty zo sladkých zemiakov
Potrebujete:
- 2 väčšie sladké zemiaky
- na oblohu:
- arašidové maslo
- banán
- avokádo
- nátierky
- kyslá smotana, cottage cheese
- pesto
- zelenina
- hummus
- tuniakový šalát
Postup:
Sladké zemiaky umyjeme a môžeme ich aj ošúpať, následne ich nakrájame na tenšie plátky. Každý plátok opečieme v hriankovači, prípadne na panvici do zlatista. Toasty potrieme zvolenými oblohami a môžeme podávať.
Pozrite si: Pripravte si domáci biely jogurt. Po jeho ochutnaní nebudete chcieť už iný