Pripravte si Pavlovu tortu. Jednoduchý recept si získal ľudí po celom svete
Zrejme ste už o nej počuli. Nielenže dobre vyzerá, ale aj mimoriadne dobre chutí. Obľúbená torta je novým trendom, ktorý by si mala vyskúšať pripraviť každá žena.
Potrebujete:
- 7ks vaječných bielok
- 420g kryštálového cukru
- štipka soli
- 250g mascarpone
- 2PL práškového cukru
- 6PL vaječného koňaku
- 1KL citrónová kôra
- 250ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky práškovej šľahačky
- ovocie podľa chuti
Mohlo by vás zaujímať: Nadýchané lievance, ktoré budú milovať všetci: Vďaka týmto ingredienciám ich môžete dopriať i deťom
Postup:
Na papiere na pečenie s pomocou nádoby na tortu nakreslíme dva kruhy, jeden väčší, druhý približne o 3cm menší. Položíme ich na dva plechy, ktoré vložíme do rúry, ktorú zapneme na 140 stupňov. Bielka zatiaľ šľaháme v miske so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, až kým nie je pena hustá. Pomocou stierky bielka navrstvíme na nakreslené kruhy a necháme piecť 35 minút. Po uplynutí času teplotu znížeme na 100 stupňov a necháme piecť s jemne pootvorenými dvierkami.
Práškovú šľahačku vyšľaháme v smotane, zatiaľ čo mascarpone premiešame v inej miske s cukrom, vaječným koňakom a citrónovou kôrou. Potom zmiešame a krém máme hotový. Väčšou časťou krému potrieme prvý korpus, na ktorý naukladáme ovocie. Na to položíme ďalší a dotvoríme.