Presunúť na hlavný obsah

Jeseň na tanieri: Domáce cestoviny s tekvicovou omáčkou

Recepty

Spojenie čerstvých domácich cestovín a krémovej tekvicovej omáčky je dokonalým tipom na jesenný obed, či večeru. Jednoduchý recept zvládne každý a výsledok chutí ako z talianskej trattorie.

Ingrediencie (2–3 porcie):

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 300 g tekvice (hokaido alebo maslová)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml smotany na varenie
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • parmezán a petržleňová vňať na ozdobu

Postup:

Z múky, vajec a štipky soli vypracujte hladké cesto, nechajte ho odpočívať 20 minút. Potom vyvaľkajte a nakrájajte na tagliatelle alebo rezance. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú tekvicu, podlejte trochou vody a duste, kým nezmäkne. Rozmixujte polovicu dohladka, zalejte smotanou, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať: Penne Amatriciana: Spojenie božských paradajok a mozzarelly s bazalkou si naozaj obľúbite

Uvarte pripravené cestoviny v osolenej vode, premiešajte s tekvicovou omáčkou a kúskami tekvice, ktoré vám zostali. Podávajte posypané parmezánom a vňaťou. Dobrú chuť!