Presunúť na hlavný obsah

Domáce tvarohové muffiny s broskyňami: Nadýchané, jemne sladké a voňavé po lete

Recepty

Domáce tvarohové muffiny s broskyňami sú presne tým dezertom, ktorý si zamilujete k rannej káve aj popoludňajšiemu posedeniu na terase. Kombinácia krémového tvarohu a šťavnatého ovocia vám rozvonia celú kuchyňu a poteší chuťové poháriky.

Ingrediencie (na cca 12 muffinov):

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g hladkej múky
  • 120 g cukru
  • 2 vajcia
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 2–3 zrelé broskyne (alebo z konzervy)
  • štipka soli

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si formu na muffiny s papierovými košíčkami. Broskyne umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte tvaroh, olej a mlieko, premiešajte. V druhej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Suché ingrediencie postupne zapracujte do mokrej zmesi. Nakoniec jemne vmiešajte kúsky broskýň.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Cesto rozdeľte do košíčkov a pečte približne 20–25 minút, kým povrch nie je zlatistý a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá. Nechajte vychladnúť a podávajte samotné alebo s lyžičkou jogurtu, či šľahačky. Dobrú chuť!