Talianska focaccia: Chrumkavá dobrota s vôňou Stredomoria
Pripravte si doma tradičný taliansky chlieb s jemne chrumkavou kôrkou, nadýchaným vnútrom a nezameniteľnou chuťou olivového oleja a byliniek!
Chrumkavá dobrota s vôňou Stredomoria
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 1 ČL cukru
- 2 ČL soli
- 300 ml teplej vody
- 4 PL olivového oleja
- rozmarín (čerstvý alebo sušený)
- hrubozrnná soľ na posypanie
Postup:
V miske zmiešajte droždie, cukor a teplú vodu. Nechajte 10 minút postáť. Pridajte múku, soľ a 2 PL olivového oleja. Vypracujte hladké cesto. Cesto prikryte a nechajte kysnúť 1 hodinu na teplom mieste. Vykysnuté cesto preložte na plech vyložený papierom na pečenie, rukami roztlačte na hrúbku cca 2 cm.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Prstami vytvorte jamky, potrite olivovým olejom, posypte rozmarínom a hrubozrnnou soľou. Pečte v rozohriatej rúre na 200 °C asi 25 minút, kým focaccia nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!