Presunúť na hlavný obsah

Vanilková Pavlovka s tropickým ovocím: Ananás a maracuja sú tou správnou jarnou kombináciou

Recepty

Klasické pusinky vyšľahané a nadýchané z bielkov s príchuťou vanilky obohatené o tropické ovocie v podobe ananásu a maracuje. V lete môžete doplniť aj o bobuľovité ovocie ako čučoriedky. Chutiť budú skvelo tak či onak.

Na pusinky budeme potrebovať: 

3 vaječné bielka

115 g práškového cukru

2 ČL kukuričnej múky

1 ČL citrónovej šťavy

Na krém:

200 g crème fraîche

25 g práškového cukru

¼ ČL vanilkového extraktu

Mohlo by vás zaujímať: Košíčky a la Pavlove tortičky s malinovou polevou: Dezert, ktorým prekvapíte svojich hostí

Na ovocný krém: 

200 g ananásu nakrájaného na malé kúsky

2 maracuje (vydlabané) 

lístky mäty (môžu, nemusia byť) 

Postup prípravy: 

Predhrejte rúru na 130 stupňov C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Nakreslite štyri kruhy s priemerom 8-10 cm na papier na pečenie a potom ich otočte. Vo veľkej mise elektrickým šľahačom vyšľaháme bielka, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Postupne zašľaháme cukor do zhustnutia a lesku. Následne kukuričnú múku a citrónovú šťavu.

Čítajte tiež: Obľúbená Pavlova torta: Osvedčený recept, s pomocou ktorého ju zvládnete upiecť aj vy

Pusinky naukladajte do kruhov na vyznačené kruhy, v strede urobte ponor, potom pečte na najnižšej úrovni 55 minút až 1 hodinu, kým nie sú zvonka chrumkavé a zospodu suché. Vypnite rúru, nechajte dvierka pootvorené a nechajte pusinky úplne vychladnúť. Môže sa pripraviť deň vopred a uchovávať vo vzduchotesnej nádobe.

Crème fraîche vyšľaháme v miske s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do hustej peny. Zmiešame ananás a maracuja v samostatnej miske. Na pusinky naneste lyžicou štvrtinu zmesi crème fraîche, navrch položte ananás a maracuju a pokvapkajte šťavou z marakuje. Ak chcete, dozdobte lístkami mäty, a môžete podávať.

Neprehliadnite: Čokoládovo orechová Pavlovka s madeirou a mandarínkami: Skvelý zimný recept

Dobrú chuť!