Vanilková Pavlovka s tropickým ovocím: Ananás a maracuja sú tou správnou jarnou kombináciou
Klasické pusinky vyšľahané a nadýchané z bielkov s príchuťou vanilky obohatené o tropické ovocie v podobe ananásu a maracuje. V lete môžete doplniť aj o bobuľovité ovocie ako čučoriedky. Chutiť budú skvelo tak či onak.
Klasické pusinky vyšľahané a nadýchané z bielkov s príchuťou vanilky obohatené o tropické ovocie v podobe ananásu a maracuje...
Na pusinky budeme potrebovať:
3 vaječné bielka
115 g práškového cukru
2 ČL kukuričnej múky
1 ČL citrónovej šťavy
Na krém:
200 g crème fraîche
25 g práškového cukru
¼ ČL vanilkového extraktu
Mohlo by vás zaujímať: Košíčky a la Pavlove tortičky s malinovou polevou: Dezert, ktorým prekvapíte svojich hostí
Na ovocný krém:
200 g ananásu nakrájaného na malé kúsky
2 maracuje (vydlabané)
lístky mäty (môžu, nemusia byť)
Postup prípravy:
Predhrejte rúru na 130 stupňov C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Nakreslite štyri kruhy s priemerom 8-10 cm na papier na pečenie a potom ich otočte. Vo veľkej mise elektrickým šľahačom vyšľaháme bielka, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Postupne zašľaháme cukor do zhustnutia a lesku. Následne kukuričnú múku a citrónovú šťavu.
Čítajte tiež: Obľúbená Pavlova torta: Osvedčený recept, s pomocou ktorého ju zvládnete upiecť aj vy
Pusinky naukladajte do kruhov na vyznačené kruhy, v strede urobte ponor, potom pečte na najnižšej úrovni 55 minút až 1 hodinu, kým nie sú zvonka chrumkavé a zospodu suché. Vypnite rúru, nechajte dvierka pootvorené a nechajte pusinky úplne vychladnúť. Môže sa pripraviť deň vopred a uchovávať vo vzduchotesnej nádobe.
Crème fraîche vyšľaháme v miske s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do hustej peny. Zmiešame ananás a maracuja v samostatnej miske. Na pusinky naneste lyžicou štvrtinu zmesi crème fraîche, navrch položte ananás a maracuju a pokvapkajte šťavou z marakuje. Ak chcete, dozdobte lístkami mäty, a môžete podávať.
Neprehliadnite: Čokoládovo orechová Pavlovka s madeirou a mandarínkami: Skvelý zimný recept
Dobrú chuť!