Pravá Parmigiana podľa pôvodného receptu: Túto taliansku špecialitu si zamilujete
Pokiaľ patríte medzi milovníkov talianskej kuchyne, teraz si prídete na svoje. Parmigiana je skrátka jedlo, ktoré určite bude patriť do kategórie vašich favoritov.
Pravá Parmigiana podľa pôvodného receptu
Ingrediencie:
- extra panenský olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- soľ
- 700g baklažánov
- 500g paradajkového pretlaku
- 250g Mozzarella di bufala
- 75g postrúhaného syra Parmigiano Reggiano
- polovica cibule
- čerstvá bazalka
Postup:
Cibuľu ošúpte, pokrájajte na malé kúsky a orestujte na olivovom oleji. Pridajte k nej strúčiky cesnaku. Za stáleho miešania pridajte paradajkový pretlak. Ochuťte soľou, čiernym korením a bazalkou. Nechajte variť na miernom ohni asi 40 minút.
Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky
Mozzarellu nakrájajte na kocky. Baklažány umyte a nakrájajte pozdĺžne na plátky. Tie opečte na rozpálenom oleji. Keď budú zlatisté, položte ich na tanier. Rúru si predhrejte na 220°C. Do zapekacej misky s rozmermi cca 20x30 cm dajte prvú vrstvu z plátkov baklažánu.
Nalejte menšie množstvo paradajkovej omáčky, nasypte kocky mozzarelly, zasypte nastrúhaným syrom a pridajte pár lístkov čerstvej bazalky. V takomto vrstvení pokračujte. Na záver nastrúhajte hrubšiu vrstvu syra. Pečte približne 30 minút. Pred samotným podávaním nechajte jedlo 20 minút odstáť. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať