Svieži letný koláč: Tento fit recept chutí po mandliach a sladkých hruškách
Dokonalý letný deň si žiada aj perfektnú malú sladkosť. V lete si však väčšina z nás drží štíhlu líniu, preto nie je od veci vyskúšať niekedy aj fit variantu klasického pečenia.
Pochuťte si preto na našej malej špecialite, ktorá neobsahuje ani gram cukru, zato jej chuť hovorí za všetko
Hrušky sú v lete čerstvé, sladké a poskytnú vám to pravé letné osvieženie. Koláče z nich milujú aj malí aj veľkí. Pochuťte si preto na našej malej špecialite, ktorá neobsahuje ani gram cukru, zato jej chuť hovorí za všetko. Spojenie hrušiek a mandlí je tým pravým na váš víkendový stôl.
Prečítajte si tiež: Skvelé a chutné raňajky: Takýto avokádový toast s brusnicami musíte vyskúšať
Na prípravu budete potrebovať:
180 g mandľovej múky
75 g špaldovej múky
5 PL medu
4 vajcia
4 hrušky
1 PL vanilkovej esencie
1 PL prášku do pečiva
200 g nesoleného masla
Postup:
1. Hrušky zbavte šupky, nakrájajte na menšie kocky a jemne poduste na panvici na kúsku vody, aby chytili zlatistú farbu a nechajte odstáť.
2. Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Misku na pečenie vyložte papierom na pečenie a jej boky vytrite maslom.
3. Vo veľkej miske zmiešajte oba typy múky, prášok do pečiva, med, vanilkovú esenciu a šľahajte mixérom kým nedosiahnete jemný krém. Pridajte vajíčka, maslo a zmes ešte raz poriadne prešľahajte.
4. Do vzniknutej zmesi pridajte kúsky hrušiek a iba zľahka premiešajte.
5. Svoje cesto nalejte do pripravenej misky na pečenie. Pečte po dobu 55 minúť až kým koláčik nie je zlatistý na povrchu a stále šťavnatý vo vnútri.
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúca torta z bielkov: Pavlova torta si zaslúži svoje miesto na vašej letnej párty