Presunúť na hlavný obsah

Je vám stále zima? Zrýchlite svoj krvný obeh

Zdravie a relax

Studené ruky i nohy, podráždenosť či ospalosť – to sú jedny z mála príznakov podchladenia, či zlého krvného obehu. Výhovorky rôzneho typu vám však nepomôžu, aby ste stále nemrzli, musíte zrýchliť činnosť vášho krvného obehu. FEMINITY vám poradí ako.

 

Primeraný pohyb

Máte už dosť všetkých tých rád o cvičení a spaľovaní tukov? Pokiaľ je to proti vašej vôli a neradi prekonávate sami seba, nemusíte cvičiť. Skúste ale fungovať ako človek a namiesto výťahu, choďte po schodoch alebo na krátke vzdialenosti vymeňte auto za chôdzu. Pokiaľ trávite väčšinu času v kancelárii a sedíte, dajte si počas pracovnej doby kratšiu prechádzku po miestnostiach. Počas dlhodobého sedenia sa vám nielenže neprekrvujú nohy, ale mnohokrát aj zavodňujú.
 

Pravidelný sex

Najpríjemnejší a účinný spôsob pohybu, naťahovania svalstva a prekrvenia je kvalitný a plnohodnotný sex. Ak ráno nestíhate, skúste zmeniť váš biorytmus a privstať si skôr. Buďte si istí, že vás to nielenže zahreje, ale aj naštartuje do nového dňa.
 

Striedanie teplej a studenej vody

Je známe, že sprchovanie vo veľmi horúcej vode je síce príjemné, ale vášmu krvnému obehu to moc neprospieva. Nemusia sa z vás ihneď stať ľadové medvede, stačí, ak budete počas sprchy striedať prúd studenej a teplej. Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí majú stále premrznuté chodidlá, doprajte im pokojný vodný kúpeľ, hneď ako sa vrátite zvonku.
 

Horúce nápoje

Príjem dostatočného množstva tekutín je rovnako dôležitý v zime, ako aj v lete. Nápoje by mali mať teplotu okolo 37 °C, teda v rovnováhe s našou telesnou teplotou. Práve nedostatok tekutín spôsobuje dehydrovanie pokožky a tá v chladnom období rýchlejšie prechladne, pretože suchá pokožka ťažšie udržiava teplo.
 

Prísun železa

Viete, ktorá látka zabezpečuje prísun kyslíka do celého tela? Práve železo. Je mimoriadne dôležité a možno ste nevedeli, že ženy ho získavajú oveľa ťažšie než muži. So železom sa spája hlavne špenát, no v skutočnosti ho neobsahuje až v takej veľkej miere, ako si mnohí myslia. Naopak, získate ho z pečienky, kuracieho a hovädzieho mäsa, ale aj vlašských orechov.