Recepty na skvelé sendviče
Od chleba sa vraj priberá. Nemusí to byť vždy pravda, záleží to od toho, čo si naň natrieme a v akom objeme do konzumujeme. A druhou fámou je, že biely chlieb nie je príliš kvalitná potravina. Biely chlieb síce nemá toľko vlákniny ako chlieb celozrnný a nevyrovná sa mu ani chuťovo, no aj tak je z hľadiska výživy prínosom, najmä ak je obohatený o niektoré minerálne látky a vitamíny. FEMINITY vám ponúka niekoľko rýchlych a dobrých receptov.
Sendvič so salámou s lístkami rukoly a paradajkami
Prísady
800 g mäkkého hnedého chleba Warburtons
Plátky paprikovej salámy
Lístky rokety
Paradajky -nakrájané na plátky
Postup
Krajec namažte tenkou vrstvou nízkotučnej nízkotučné majonézy, na ňu položte salámu, paradajky a rukolové lístky. Prikryte druhým krajcom a podávajte.
Opekané sendviče so syrom a šunkou
Prísady
400 g toastového chleba Warburtons
Šunka, nakrájaná na tenké plátky
Zrelý syr čedar - strúhaný
Postup
Plátky chleba opečieme z každej strany. Položte na ne šunku a posypte ich strúhaným syrom, dajte pod gril a nechajte zapekať kým sa syr neroztečie, prikryte ďalším plátkom a ihneď podávajte.
Kurací s majonézou a cibuľou, paradjkami a lístkami rukoly
Prísady
400 g chleba so semienkami Warburtons
Varená kuracie prsia, nasekaná
Nízkotučná majonéza
Jemne nasekaná cibuľa
Paradajky
Lístky rukoly
Pokyny
Zmiešajte kuracie mäso, majonézu a cibuľu. Na plátok chleba položte lístky rukoly, pridajte kuraciu zmes a na vrch poukladajte plátky paradajok.