TOP chuťovka: Nakladaná parenica v kávovom vinaigrette
Ak patríte medzi fanúšikov dobrého jedla a ste otvorení rôznym chutiam sveta, vyskúšajte niečo netradičné. Šéfkuchár Peter Kulhány experimentuje s kávou ako súčasťou jedla a najnovšie vám prináša recept na nakladanú parenicu v kávovom vinaigrette. Jednoduchá príprava a lahodná chuť, po ktorej sa necítite ťažko!
NAKLADANÁ PARENICA V KÁVOVOM VINAIGRETTE (10 porcií)
Suroviny na kávové vinaigrette a postup:
0,1 kg mletej kávy
0,2 l olivového oleja
0,15 l balsamico octa
0,08 kg cukru
soľ
Kávu zohrejeme nasucho, zalejeme olejom a necháme vylúhovať. Cukor a balsamico spolu varíme do zhustnutia. Olej po vychladnutí dôkladne precedíme a zmiešame s vyredukovaným octom.
Potom potrebujeme:
5ks parenice
3ks farebnej papriky
0,1 kg zmesi orieškov
Papriku prudko opečieme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odpočívať. Následne zbavíme šupky, jaderníka a nakrájame na menšie kusy. Natrhanú parenicu zmiešame s opečenou paprikou, zmesou orieškov, kávovým vinaigrette a necháme odležať pri izbovej teplote 10 hodín. Podávame s nakrájaným pečivom.
FEMINITY vám želá príjemný pôžitok z tejto skutočnej chuťovky!