Fusilli s paradajkovo pestovou omáčkou
Pesto je omáčka pochádzajúca v jej najbežnejšej verzii z Janova. Je zmesou bazalky, olivového oleja, syra pecorino, cesnaku a soli. V iných variáciách pesto obsahuje aj oriešky.
Pesto omáčku si môžme pripraviť aj sami, ale pre tentokrát sa uspokojíme s kupovanou pesto omáčkou.
Budeme potrebovať:
- pesto omáčku
- olivový olej
- cesnak
- pasirovane paradajky
- parmezán
- fusili
- čierne korenie, soľ
Na rozohriaty olivový olej hodíme na kúsky pokrájaný strúčik cesnaku. Opekáme ho asi dve minútky na miernom plameni, dávajúc pozor aby nám cesnak nezhnedol.
Pridáme pasírované paradajky, zmes dôkladne premiešame a prehrejeme. Následne pridáme pesto. Ja dávam približne jednu dávku pesta na dve dávky pasírovaných paradajok. Podľa chuti môžte dať viac alebo menej pesta.
Zmes opäť asi minútku prehrievame a okoreníme čierným korením V tejto dobe by sme už mali mať pripravené na skus v slanej vode uvarené fusilli. Tieto pridáme do rozohriatej omáčky a premiešame.
Posypeme nastrúhaným parmezánom, počkáme kým sa roztopí a môžme hneď podávať.
Citrón a papričky plnia na obrázku len dekoračnú úlohu, dobrú chuť.