Presunúť na hlavný obsah

Kuracie satay s arašidovou omáčkou

Recepty

Neviete čo pripraviť na obed? FEMINITY vám ponúka ďalší zo série receptov, ktoré pravidelne nájdete na našej stránke. Vyskúšajte Kuracie satay s arašidovou omáčkou a prekvapte kuchárskym umením svoju rodinu.

 

Suroviny: 

  • 1 kg kuracích stehien
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 2 chilli papričky
  • 50 g solamylu
  • hlavička cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Arašidová omáčka: 

  • 60 ml oleja
  • 150 g šalotky
  • pol hlavičky cesnaku
  • chilli korenie
  • 20 ml sójovej omáčky
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 20 g práškového cukru
  • 150 g arašidového masla
  • 50 g zázvoru

Postup: 

Vykostené kuracie stehná nakrájame na kúsky. V miske zmiešame olej, nasekanú chilli papričku, cesnak, korenie a zmesou potrieme mäso. Prikryjeme fóliou a necháme v chlade marinovať.

Na prípravu omáčky rozohrejeme olej, pridáme šalotku, krátko restujeme do sklovita, pridáme cesnak a zázvor. Potom mäso zoberieme z grilu a necháme mimo tepelný zdroj 5 minút, pridáme chilli papričku a krátko restujeme.

Pridáme sójovú omáčku, necháme zredukovať (odparíť väčšiu časť vody), prilejeme kokosové mlieko a pridáme cukor. Privedieme do varu, ihneď odstavíme z ohňa a vmiešame do arašidového masla za nepretržitého šľahania. Pokiaľ chceme docieliť redšiu konzistenciu, pridáme trochu vriacej vody.

Mäso vyberieme asi 15 minút pred grilovaním. Napicháme na špízy 2-3 kúsky stehna. Grilujeme 3 až 4 minúty na každej strane. Potom mäso odložíme z grilu a necháme 5 min odpočinúť. Povrch mäsa zľahka potrieme trochou omáčky a posypeme zmesou byliniek. Podávame okamžite so samostatnou miskou arašidovej omáčky.