Neviete čo upiecť na sviatky?
Hoci do sviatkov je už naozaj len niekoľko hodín, ešte väčšina z nás finišuje s prípravami. Ak náhodou neviete, čím potešiť vašu rodinu – upečte im výnimočnú orechovú tortu. FEMINITY pre vás spolu s Cremeria Milano River Park v Bratislave pripravili niekoľko receptov, ktoré nájdete v novom čísle FEMINITY MAGAZÍNu. Jeden z nich vyberáme:
Orechová torta
Suroviny:
korpus:
6 vajec
1 dcl olej
180 g hladká múka
120g cukru
Plnka:
60 g gustin
0,5 l mlieka
100g cukru
500g masla
100g vlašské orechy pomleté - na dokončenie 150g mletých orechov
1 čerstvý kokos na dozdobenie
Postup:
Korpus: Vajcia si oddelíme a bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Po vyšľahaní pomaly pridávame žĺtky rozmiešané s jednou polievkovou lyžicou vody. Potom pomaly pridávame preosiatu múku a na koniec olej. Do pripravenej a vymastenej formy si cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov si dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po jeho dôkladnom vychladnutí.
Plnka:
V 1/4 mlieka si rozmiešame gustin. Zvyšné mlieko s cukrom si dáme variť. Keď nám mlieko zovrie primiešame doň rozpustený gustin a pri rýchlom miešaní uvaríme hustejší puding ktorý ešte minútu povaríme aby sme stratili chuť škrobu. Po uvarení si dáme krém do misky, posypeme ho vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do krému pridávame maslo izbovej teploty. Po dôkladnom rozmiešaní masla v kréme nakoniec pridáme orechy.
Vychladnutý korpus si nožíkom rozrežeme na tri alebo štyri časti a naplníme ho orechovým krémom. Trocha krému si necháme na záver a celú tortu ním zatrieme. Nakoniec obsypeme boky aj vrch torty orechmi a ľubovoľne ozdobíme ovocím alebo polovicami vlašských orechov.