Presunúť na hlavný obsah

Recepty na rybie špeciality

Recepty

Sviatočný čas je plný výnimočných chutí, ktoré sa spájajú nielen s rôznymi druhmi pečiva, sladkostí alebo vianočných pečených špeciálít. Neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola v krajinách s dlhou kresťanskou tradíciou je ryba. FEMINITY prináša zaujímavé recepty Jiřího Babicu, jedného zo známych českých kuchárov, na pochúťku z kapra, ale aj rybie ragú z lososa a aktuálne obľúbenej ryby pangasius.

KAPOR S CESTOVINAMI

Vykosteného kapra posypeme múkou a na oleji zprudka opečieme. Pridáme čerstvú červenú papriku. V drevenom pažili rozotrieme na kašu sušené nakladané paradajky, trochu nálevu z týchto paradajok, olivový olej a zelený petržlen. Pridáme ešte papriku z panvice od kapra. Rybu vyberieme na tanier, miesto nej do oleja na panvici nasypeme uvarené cestoviny a k nim pridáme všetku pastu, navrch sa servíruje nakrájaný kapor.

RYBIE RAGÚ
Na kúsky nakrájaný losos a pangasius poprášime múkou, pridáme nakrájaný cesnak, okoreníme a opečieme na panvici na olivovom oleji. Keď je mäso hotové, vyberieme ho z panvice, do ktorej vložíme nakrájaný baklažán a cuketu, zelený petržlen, červenú nakrájanú cibuľu, cherry paradajky, rukolu a pokrájanú mozarellu a všetko pokvapkáme balzamikovým octom. Vrátime k tomu ryby a skvelé rybie ragú je hotové.