Presunúť na hlavný obsah

RECEPT: ČOKOLÁDOVÉ MOUSSE

Recepty

Ak budete očakávať puding so šľahačkou na povrchu, zdanie vás v tomto prípade poriadne oklame. V priesvitnom minipoháriku totiž čaká unikátna delikatesa, ktorej ani ten najväčší vyberavý jazýček nepohŕdne. Kombinácia tmavej a bielej čokolády, našľahaná pena a chuť, ktorá sa vám rozplynie na jazyku tak, že nebudete vedieť odolať ďalšiemu. FEMINITY pre vás vypýtalo recept na túto skvostnú sladkosť, ktorá opantá vaše zmysly po dobrom obede, či spríjemní víkendové popoludnie, ak dostanete neodolateľnú chuť na „niečo sladké“.

Čokoládové mousse:

Tmavú čokoládu rozpustíte v double broileri (nad parou), pridáte smotanu, ktorá sa musí úplne rozpustiť. Zvlášť si vymiešate žĺtka s cukrom do krémova, zvlášť bielka a šľahačkovú smotanu. Je potrebné bielka vyšľahať do kopcovita. Do vychladenej čokolády pridáte šľahačku, pomaly primiešate žĺtka s cukrom a potom bielka, ktoré musia byť úplne ako jemný sneh. Zmes sa nechá sa v chladničke aspoň 24 hodín.

Biele mousse:
Táto časť delikatesy sa robí z bielej čokolády a zeleného čaju Ulung. Zelený čaj dáme uvariť, na dobrú arómu je vhodné pridať viac čaju a menej vody. Čaj precedíme a v tejto vode roztopíme bielu čokoládu. Do toho pridáme šľahačkovú smotanu a bielka. Zmes sa podáva na čokoládové mousse. Sladkosť ozdobíme nastrúhanou pistáciou.