Presunúť na hlavný obsah

Košická módna návrhárka Ida Sándor oslavuje 10.výročie svojej tvorby

Zábava

Modely plné krásnych detailov, patchworku a minimalizmu, dokonalá a nezabudnuteľná atmosféra sú hlavnými znakmi veľkolepej módnej šou IDA SANDOR – 10 rokov minimalizmu, ktorá sa bude konať 3. novembra v exkluzívnych priestoroch Kunsthalle.

Okrem krásnych modeliek budú mať hostia možnosť vidieť na móle dvojičky, trojičky dokonca aj štvoričky. 

Návrhárka na pripravovanej módnej show tentoraz predstaví novú kolekciu plnú minimalizmu. Inšpiráciou bola potreba dnešnej doby. Doby plnej stresu a zhonu, preto je kolekcia strihovo čistá, modely jednofarebné s originálnymi detailmi bez doplnkov, ale s dôrazom na luxusné materiály a poctivé vypracovanie. 
Byť 10 rokov na scéne je dlhá doba ako hovorí samotná návrhárka. „Som veľmi hrdá na to, že som sa držala svojho štýlu a išla svojou cestou napriek všetkým problémom. Teším sa, že môj štýl je vysoko cenený medzi módnymi novinármi, kritikmi a priaznivcami módy. Vysoko si cením moje klientky, ktoré mi úprimne dôverujú."


Tvárou značky IDA SANDOR pre tento rok je herečka Gabriela Marcinková Mihalčinová, ktorá bude zároveň aj moderátorkou tohto exkluzívneho večera. 
„Gabiku som si vybrala preto, lebo je to veľmi kvalitná herečka s obrovskou charizmou. Jej pôsobenie na televíznej a divadelnej scéne mi bolo veľmi sympatické a tak som bola veľmi rada, keď s radosťou prijala moju ponuku. Veľkú rolu zohralo, že je z východu ako ja.“ vysvetľuje IDA SANDOR prečo sta stala jej tvárou značky práve Gabriela Marcinková Mihalčinová. 

Oživením módnej show IDA SANDOR budú modely a modelky- predčasne narodené deti, ktorým sa kedysi venoval prednosta kliniky neonatológie MUDr. Peter Krcho. Unikátnosťou tejto prehliadky bude, že sa na móle po prvýkrát objavia dvojičky, trojičky dokonca aj štvoričky. Ich mini detská módna show vyvrcholí krstom kalendára, ktorý bol špeciálne vytvorený pre túto príležitosť. „Kalendár bude obsahovať fotografie donosených, alebo potermínových novorodencov, s primeranou hmotnosťou , ktorí mali život ohrozujúce komplikácie a museli prekonať veľmi náročnú terapiu a intervencie, bez ktorých by mohlo dôjsť k celoživotným trvalým následkom alebo zlyhaniu. Minuloročný, ale aj tohtoročný kalendár sa zhotovuje za podpory rodičov za štandardných podmienok, fotografie sa zhotovujú v ateliéry na to určenom. Jedná sa predovšetkým a popularizáciu neonatólogie, s cieľom informovať a možnostiach zachrániť aj tie najťažšie stavy a zdanlivo neriešiteľné situácie, extrémnymi postupmi a intervenciami. Cieľom je poukázať potrebu ochrany a podpory kriticky chorých novorodencov, ktorí sú v bezprostrednom popôrodnom období ohrození zlyhaním orgánových systémov s hrozbou trvalých následkov,“ popisuje obsah a cieľ kalendára MUDr. Peter Krcho. Kalendár bude možné získať na módnej show. Výťažok bude venovaný neziskovej organizácii Novorodenec. 

O Ide Sandor 

Ida Sándorová je mladá módna návrhárka, ktorej modely sú originálne a nadčasové. Jej tvorba je charakterizovaná elegantnou líniou, výraznými detailmi a jednoduchým strihom, ktorý zaručí pohodlnosť a voľnosť. Používa množstvo ručnej práce, kombinuje zdanlivo nekombinovateľné, čím sa jej práca tak výrazne líši od tvorby iných. Základným motívom modelov je patchwork, ktorý používa na dotvorenie detailov svojich modelov. Tento prvok dodáva modelom okrem zaujímavého vzhľadu, punc skutočného majstrovského diela, lebo všetky kusy, ktoré vyjdú z jej tvorivej dielne sú veľmi precízne a detailne vypracované. Každý z jej modelov je iný, neopakovateľný, malé umelecké dielo, zachovávajúc nenapodobiteľný rukopis tvorkyne. 
Móde sa venuje od 17-ich rokov a svoju značku IDA SANDOR buduje už desiaty rok. Každoročne patrí medzi elitu módnych návrhárov, ktorí svoje kolekcie predstavujú na Bratislavských módnych 
dňoch, podujatí Fashion Live a ako patriotka nemôže chýbať ani na Košice Fashion Week. Začiatkom roka 2016 sa predstavila až v ďalekej Číne- Harbin Fashion Week, kde zožala nesmierny úspech. Okrem navrhovania sa venuje tiež stylingu a interiérovému i produktovému dizajnu. 
Vstupenky na módnu šou kúpite na stránka www.predpredaj.zoznam.sk. Viac info o akcii nájdete aj na oficiálnej Facebook stránke.