Chrumkavé tekvicové placky: Jesenná dobrota, ktorú zvládnete za pár minút
Tekvica patrí k najobľúbenejším surovinám jesene. Je zdravá a v kuchyni mimoriadne univerzálna. Ak ju ešte stále používate iba do polievky či koláčov, skúste ju tentokrát premeniť na chrumkavé placky. Sú jednoduché na prípravu, voňajú po bylinkách a chutia skvelo s kyslou smotanou alebo čerstvým šalátom.
Tekvicové placky
Ingrediencie na cca 12 placiek:
- 500 g nastrúhanej tekvice (najlepšie hokkaido alebo maslová)
- 2 vajcia
- 4 PL hladkej múky (môže byť aj špaldová)
- 2 PL strúhanky alebo ovsených vločiek
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- štipka majoránky alebo petržlenová vňať
- olej na vyprážanie
Postup:
Tekvicu nastrúhajte nahrubo, ak je príliš šťavnatá, jemne ju vyžmýkajte. V mise premiešajte tekvicu s vajíčkami, múkou, strúhankou a cesnakom.
Prečítajte si: Cuketové placky s korianderom: Skvelá letná chuťovka
Ochuťte soľou, korením a bylinkami. Na panvici rozohrejte olej. Lyžicou tvarujte menšie placky a opečte ich z oboch strán dozlatista. Hotové placky nechajte odsať na papierovej utierke.
TIP: Podávajte ešte teplé, s kyslou smotanou, dipom z jogurtu alebo ako prílohu k mäsu.