Presunúť na hlavný obsah

Gaštanové muffiny s čokoládou: Jemná jesenná sladkosť, ktorej neodoláte

Recepty

Gaštanové muffiny sú vláčne, jemné a pritom jednoduché na prípravu. Skvelá voľba k horúcej káve či čaju počas sychravých dní.

Ingrediencie na 12 muffinov:

  • 200 g gaštanového pyré (nesladeného)
  • 150 g polohrubej múky
  • 100 g mletej mandľovej múky 
  • 120 g trstinového cukru
  • 5 lyžíc kakaa
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 80 ml kokosového oleja
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 100 g nasekanej kvalitnej horkej čokolády 

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si plech na muffiny s papierovými košíčkami. V miske zmiešajte múku, mandľovú múku, prášok do pečiva, kakao, sódu a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a gaštanové pyré. Vznikne krémová hmota. Spojte suché a mokré ingrediencie. 

Mohlo by vás zaujímať: Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje

Nakoniec zľahka vmiešajte kúsky čokolády. Cesto rozdeľte do formičiek a pečte 18–20 minút. Nechajte vychladnúť, podávajte samostatne alebo ozdobené šľahačkou či jemným čokoládovým ganache.