Chladený pôžitok: Domáci malinový sorbet bez zmrzlinovača
Málo surovín, veľa chuti. Ideálny dezert na horúce dni, ale aj ako elegantná bodka za večerou.
Malinový sorbet
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých malín
- 150 g trstinového cukru
- 150 ml vody
- 1 PL citrónovej šťavy
- pár lístkov mäty alebo kúsok vanilky pre vôňu
Postup:
V malom hrnci priveďte do varu cukor s vodou. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Odstavte a nechajte úplne vychladnúť. Rozmixujte maliny spolu s citrónovou šťavou a vychladnutým sirupom. Ak chcete jemnejší sorbet, prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Vzniknutú zmes nalejte do nádoby a vložte do mrazničky.
Mohlo by vás zaujímať: Karamelový perník s čučoriedkami: Vláčny, voňavý a lahodný dezert
Počas prvých 3–4 hodín každých 30–60 minút premiešajte vidličkou, aby ste zabránili vytvoreniu ľadových kryštálov. Nechajte sorbet pred podávaním pár minút postáť pri izbovej teplote, aby zmäkol. Servírujte s čerstvými malinami, lístkom mäty alebo štipkou limetkovej kôry. Dobrú chuť!