Presunúť na hlavný obsah

Ananásovo kokosová torta s extra kokosom v každom súste: Kombinácia, ktorá je prísľubom skvelej chuti

Recepty

Extra kokosový orech balený v každom jednom súste v kombinácii so šťavnatým ananásom a sviežou piškótou. Ananásovo kokosová torta vyrobená z kokosového mlieka, strúhaného kokosu, ananásovej šťavy a kúskov ovocia sľubuje nezabudnuteľnú tropickú chuť.

Ingrediencie na cesto: 

285 g polohrubej múky

2 ČL kypriaceho prášku do pečiva 

1/2 ČL jedlej sódy

1 ČL soli

170 g zmäknutého masla 

300 g kryštálového cukru 

4 veľké vaječné bielky izbovej teploty

120 g kyslej smotany izbovej teploty 

2 ČL vanilkového extraktu

1 ČL kokosového extraktu

180 ml konzervovaného kokosového mlieka izbovej teploty

30ml ananásovej šťavy alebo džúsu 

80 g sladeného strúhaného kokosu 

225 g ananásových kúskov plus extra na ozdobenie pri servírovaní 

Mohlo by vás zaujímať: Torta z bielej čokolády s melónom a sorbetom zo surového mlieka: Sladké zakončenie víkendovej oslavy

Na ananásovú krémovú plnku: 

1 veľké vajíčko

2 veľké vaječné žĺtky

65 g kryštálového cukru 

1 a 1/2 ČL kukuričného škrobu

80 ml konzervovaného ananásového džúsu

1/8 ČL soli

56 g zmäknutého masla izbovej teploty 

Na polevu: 

226 g smotanového syra 

113 g zmäknutého masla izbovej teploty 

250 g cukru

2 PL konzervovaného kokosového mlieka alebo ananásovej šťavy

1/2 ČL vanilkového extraktu

1/8 ČL soli

Na ozdobu: 

čerstvé alebo konzervované kusy ananásu a sladený strúhaný kokos

Čítajte tiež: Schwarzwaldská torta z chladničky: Čerešne, čokoládový krém a sušienky, bohatý dezert na sviatočné obdobie

Postup prípravy: 

Rúru si predhrejeme na 177°C. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ. Odložte bokom. V mixéri vymixujte maslo a cukor, až kým nebude konzistencia hladká a krémová, cca 2 minúty. Pridajte vaječné bielky a šľahajte. Potom kyslú smotanu, vanilkový a kokosový extrakt

K tejto mokrej zmesi pridajte odloženú suchú zmes. Napokon pridajte kokosové mlieko a ananásovú šťavu. Všetko spolu ručne premiešajte. Zapracujte sladený strúhaný kokos a ananásové kúsky  a znova ručne premiešajte. Cesto by malo byť tuhšie. Takto pripravený korpus, cesto nalejte rovnomerne do tortovej formy s priemerom cca 26 – 28 cm. Vysteľte predtým papierom na pečenie presahujúcim cez okraje. Pečte cca 22 – 24 min. alebo podľa potreby. Po upečení nechajte úplne vychladnúť v tortovej forme. 

Medzitým si pripravte plnku. Do stredne veľkého hrnca nalejte vodu  cca do tretiny hrnca a nechajte zovrieť. Akonáhle sa voda začne variť, znížte na nízku teplotu. Na hrniec umiestnite menší a v ňom šľahajte nad vodnou parou rozšľahané vajíčko, vaječné žĺtky, cukor, kukuričný škrob, ananásovú šťavu a soľ. Šľahajte cca 10 min. kým zmes nepripomína textúru holandskej omáčky. Nechajte trocha vychladnúť a zašľahajte zmäknuté maslo a ananásovú šťavu alebo džús. Následne nechajte vychladnúť úplne. Najlepšie odložiť do chladničky. 

Neprehliadnite: Letná Pavlova torta s čerstvým ovocím: Dezert, ktorým potešíte rodinu aj priateľov nielen počas párty

Napokon vytiahnite z tortovej formy upečené cesto na tortu, preložte na tortový podnos. Naneste krém aj po bokoch torty. Rovnomerne povrch uhlaďte nožom. Napokon rozlejte  a rovnomerne rozotrite pripravenú polevu po povrchu. Boky aj povrch torty ozdobte strúhaným kokosom a na povrch poukladajte ananásové kúsky

Dobrú chuť!