Ananásovo kokosová torta s extra kokosom v každom súste: Kombinácia, ktorá je prísľubom skvelej chuti
Extra kokosový orech balený v každom jednom súste v kombinácii so šťavnatým ananásom a sviežou piškótou. Ananásovo kokosová torta vyrobená z kokosového mlieka, strúhaného kokosu, ananásovej šťavy a kúskov ovocia sľubuje nezabudnuteľnú tropickú chuť.
Extra kokosový orech balený v každom jednom súste v kombinácii so šťavnatým ananásom a sviežou piškótou.
Ingrediencie na cesto:
285 g polohrubej múky
2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1/2 ČL jedlej sódy
1 ČL soli
170 g zmäknutého masla
300 g kryštálového cukru
4 veľké vaječné bielky izbovej teploty
120 g kyslej smotany izbovej teploty
2 ČL vanilkového extraktu
1 ČL kokosového extraktu
180 ml konzervovaného kokosového mlieka izbovej teploty
30ml ananásovej šťavy alebo džúsu
80 g sladeného strúhaného kokosu
225 g ananásových kúskov plus extra na ozdobenie pri servírovaní
Mohlo by vás zaujímať: Torta z bielej čokolády s melónom a sorbetom zo surového mlieka: Sladké zakončenie víkendovej oslavy
Na ananásovú krémovú plnku:
1 veľké vajíčko
2 veľké vaječné žĺtky
65 g kryštálového cukru
1 a 1/2 ČL kukuričného škrobu
80 ml konzervovaného ananásového džúsu
1/8 ČL soli
56 g zmäknutého masla izbovej teploty
Na polevu:
226 g smotanového syra
113 g zmäknutého masla izbovej teploty
250 g cukru
2 PL konzervovaného kokosového mlieka alebo ananásovej šťavy
1/2 ČL vanilkového extraktu
1/8 ČL soli
Na ozdobu:
čerstvé alebo konzervované kusy ananásu a sladený strúhaný kokos
Čítajte tiež: Schwarzwaldská torta z chladničky: Čerešne, čokoládový krém a sušienky, bohatý dezert na sviatočné obdobie
Postup prípravy:
Rúru si predhrejeme na 177°C. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ. Odložte bokom. V mixéri vymixujte maslo a cukor, až kým nebude konzistencia hladká a krémová, cca 2 minúty. Pridajte vaječné bielky a šľahajte. Potom kyslú smotanu, vanilkový a kokosový extrakt.
K tejto mokrej zmesi pridajte odloženú suchú zmes. Napokon pridajte kokosové mlieko a ananásovú šťavu. Všetko spolu ručne premiešajte. Zapracujte sladený strúhaný kokos a ananásové kúsky a znova ručne premiešajte. Cesto by malo byť tuhšie. Takto pripravený korpus, cesto nalejte rovnomerne do tortovej formy s priemerom cca 26 – 28 cm. Vysteľte predtým papierom na pečenie presahujúcim cez okraje. Pečte cca 22 – 24 min. alebo podľa potreby. Po upečení nechajte úplne vychladnúť v tortovej forme.
Medzitým si pripravte plnku. Do stredne veľkého hrnca nalejte vodu cca do tretiny hrnca a nechajte zovrieť. Akonáhle sa voda začne variť, znížte na nízku teplotu. Na hrniec umiestnite menší a v ňom šľahajte nad vodnou parou rozšľahané vajíčko, vaječné žĺtky, cukor, kukuričný škrob, ananásovú šťavu a soľ. Šľahajte cca 10 min. kým zmes nepripomína textúru holandskej omáčky. Nechajte trocha vychladnúť a zašľahajte zmäknuté maslo a ananásovú šťavu alebo džús. Následne nechajte vychladnúť úplne. Najlepšie odložiť do chladničky.
Neprehliadnite: Letná Pavlova torta s čerstvým ovocím: Dezert, ktorým potešíte rodinu aj priateľov nielen počas párty
Napokon vytiahnite z tortovej formy upečené cesto na tortu, preložte na tortový podnos. Naneste krém aj po bokoch torty. Rovnomerne povrch uhlaďte nožom. Napokon rozlejte a rovnomerne rozotrite pripravenú polevu po povrchu. Boky aj povrch torty ozdobte strúhaným kokosom a na povrch poukladajte ananásové kúsky.
Dobrú chuť!