Malinovo-ružová mramorová torta: Vychutnajte si ju so sirupom aj crème fraîche
Urobte dojem na svojich hostí uprostred letnej oslavy alebo posedenia. Pripravte túto mramorovú malinovú tortu a vychutnajte si ju preliatu sirupom, malinami sušenými mrazom a s crème fraîche. Neznie to lahodne?
Ingrediencie:
200 g zmäknutého masla, plus navyše na plech
200 g kryštálového cukru
4 vajcia
200 g samokypriacej múky
1 ČL prášku do pečiva
2 PL mlieka
2 PL mrazom sušených malín, rozdrvených na prášok
ružové potravinárske farbivo
niekoľko kvapiek ružovej vody
Na maliny v ružovej vode:
100 g mrazených alebo čerstvých malín
25 g práškového cukru
kvapka ružovej vody
Mohlo by vás zaujímať: Nepečený černicový oreo cheesecake: Letné bobule zabalené v nadýchanej šľahačke s mascarpone
Postup prípravy:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
Maslo a cukor spolu šľaháme elektrickým šľahačom do bledej a nadýchanej hmoty, cca 5 minút. Po jednom zašľaháme vajcia, potom pridáme samokypriacu alebo inú múku, prášok do pečiva a mlieko.
Polovicu cesta prelejte do druhej misky a zmiešajte s ružovou vodou, pričom vám vznikne ružové cesto. V druhej miske zmiešajte malinový prášok (mrazom usušené maliny rozdrvené na prach) a potravinárske farbivo.
Čítajte tiež: Jahodová torta s bazovým sirupom len za 30 minút: Chutí ako zo špičkovej cukrárne
Striedavo lyžičkou nanášajte cesto do stredu tortovej formy, zakaždým asi 1-2 polievkové lyžice, kým sa všetko cesto nespotrebuje a nenaplní formu. Dbajte, aby bolo cesto rozotrené až po okraj formy. Prípadne roztlačte ešte po okrajoch.
Pomocou špajle premiešajte cesto, aby ste vytvorili mramorový efekt. Pečieme 40 – 45 minút, kým torta na povrchu nezozlatne, nevystúpi a špajľa zapichnutá do stredu nebude čistá. Nechajte napokon ochladiť na mriežke.
Medzitým, ako bude torta chladnúť, vložte čerstvé alebo mrazené maliny a práškový cukor do misky a nechajte 1 hodinu postáť, kým nezískate sirup. Ak chcete, pridajte kvapku ružovej vody.
Takto pripravenú mramorovú tortu podávame spolu s crème fraîche a malinovým sirupom.
Neprehliadnite: Košíčky a la Pavlove tortičky s malinovou polevou: Dezert, ktorým prekvapíte svojich hostí
Dobrú chuť!