Doprajte si v lete tropické tiramisu: Namiesto kávy stačí použiť mangovú a limetkovú šťavu, ale aj rum urobí svoje
Kto by nemal rád pravé talianske tiramisu? Bez pochyby ho milujeme asi všetci. No ak by ste chceli vyskúšať malú zmenu, vymeňte kávu za mangovú a limetkovú šťavu. Vznikne vám tropické tiramisu, ktorým sa môžete cez leto osviežiť.
Potrebujete tortovú formu s priemerom cca 24 – 26 cm.
Ingrediencie:
250 g mascarpone
300 ml šľahačky na šľahanie
160 ml kokosového mlieka
70 g práškového cukru
4 PL kokosového rumu
4 limetky, olúpané, plus extra kôra nakrájaná na jemné kučierky na podávanie
150 g okrúhlych piškót
2 stredne zrelé mangá, olúpané a nakrájané na plátky
50 g pražených ovsených vločiek s kokosom
Ingrediencie na šťavu na omáčanie piškót:
300 ml mangovej šťavy
2 odšťavené limetky
5 PL kokosového rumu
Mohlo by vás zaujímať: Ľahký mangový cheesecake s marakujovou omáčkou. Dezert, po ktorom sa budete oblizovať
Postup:
Mascarpone, smotanu na šľahanie, kokosové mlieko, práškový cukor a rum vyšľaháme elektrickým šľahačom do plnej hustoty. Potom primiešame limetkovú kôru na kučierky.
Následne si pripravíme šťavu na omáčanie piškót. Zmiešame mangovú šťavu, limetkovú šťavu a rum v malej miske.
Potom namočíme piškóty do takto pripravenej šťavy a vložíme do tortovej formy. Môžete ich povrchu ešte pokvapkať šťavou.
Čítajte tiež: Letný citrónový koláč: Ideálne osvieženie počas horúcich dní, ktorým zabodujete
Na to navrstvíme polovicu pripraveného smotanového krému. Naň poukladáme plátky olúpaného manga. Použijeme asi polovicu.
Postup opakujeme so zvyšnými piškótami, smotanovým krémom a plátkami manga.
Napokon dáme zachladiť do chladničky na aspoň 5 hodín, najlepšie cez noc.
Tesne pred samotným podávaním tropického tiramisu posypte praženými ovsenými vločkami s kokosom a limetkovou kôrou.
Neprehliadnite: Dokonalý letný dezert: Chrumkavý jahodový koláč s tvarohovou polevou
Dobrú chuť!