Domáce langoše ako od babičky: Chutný obed so závanom detstva
Skúste si doma pripraviť klasické langoše ako od babičky. Sú jemné, chutné a ich príprava vôbec nie je taká náročná ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.
Domáce langoše ako od babičky
Ingrediencie na 12 langošov:
- 1 kg hladká múka
- 40 g droždie
- 500 ml plnotučné mlieko (200 ml pôjde do kvásku)
- 2 čl kryštáľového cukru
- 1čl soli
- 1 celé vajce
- 200 g kyslej smotany
- olej na vyprážanie
Na dochutenie: kyslá smotana, cesnak, kečup, syr
Postup:
Do 200 ml zohriateho mlieka dáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme si vzísť kvások. Trvá to asi desať minút. Následne zmiešame všetky suroviny, teda múku, vajce, smotanu, soľ, kvások a na záver pridáme zvyšné mlieko.
Mohlo by vás zaujímať: Máte radi ovsenú kašu na raňajky? Vyskúšajte túto zlatú, ktorá je plná protizápalových ingrediencií
Cesto necháme vykysnúť aspoň hodinku, aby zdvojnásobilo svoj objem. Potom z neho tvarujeme malé bochníky, z ktorých si rukami vyrobíme langoše. Zohrejeme olej a vyprážame do zlatista. Hotové langoše potrieme roztlačeným cesnakom. Môžeme potrieť kečupom, smotanou a pridať syr. Ak chcete výnimočnejšiu verziu použite parmezán. Dobrú chuť!