Domáca pizza, ktorá chutí presne ako tá v Taliansku: Na cesto vám stačia len štyri ingrediencie!
Pokiaľ sa radíte do kategórie milovníkov talianskych jedál, túto pizzu musíte vyskúšať. Na prípravu cesta vám stačia len štyri ingrediencie, no chutí neuveriteľne!
Domáca pizza, ktorá chutí presne ako tá v Taliansku
Ingrediencie na cesto
- Kvások: 1 dcl vlažnej vody, 1/4 kocky droždia, 1 čajová lyžička kryštálového cukru
- 200 g pizza múky
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- štipka soli
Prípadne môžete urobiť aj kváskovú verziu z Lievito Madre. Vtedy na rozkvas použite 75g pizza múky, 75g vody a 1 polievkovú lyžicu kvásku Lievito Madre. Zvyšné suroviny aj postup sú totožné.
Ingrediencie na pizzu
- paradajky, cesnak, bazalka, prípadne náhradou je kečup
- 250 g mozzarella
- 150 g parmezánu
- bazalka na ozdobu
Postup
Najskôr si pripravte kvások. Pri verzii z droždia ho máte do 10 minút, ak používate Lievito Madre, rozkvas nechajte pracovať aspoň 8 hodín. Následne všetky suroviny spolu dobre premiešajte. Vznikne vám vláčne, kompaktné cesto, ktoré sa samo o sebe dobre tvaruje. Výhodou je, že to z droždia nemusí kysnúť, takže ho viete použiť okamžite. Pri tom z Lievito Madre ho nechajte aspoň dve hodiny odpočívať. Potom rukami vytvarujte tenký kruh. Zvládnete to aj bez valčeka.
Čítajte tiež: Výborný tip na dezert pre tých, ktorí nevedia piecť: Hruška s čokoládou a mandľami
Rúru rozohrejte na 250 stupňov. Na horúci plech položte cesto a nechajte ho dve minútky opiecť. Vyberte ho, posoľte, dajte na neho kečup alebo pomixované paradajky s cesnakom a bazalkou. Použite korenie, kombináciu mozzarelly, parmezánu a ozdobte bazalkou. Vložte opäť do rúry na cca 8 minút. Dobrú chuť!