Špenátové rizoto ako zmeska chuti a vitamínov. Doprajte si ľahký, no vyživujúci obed
Rizoto špeciálne predstavovať netreba. Poznáte však jeho najzdravšiu variantu? Ak ešte nie, mali by ste ju čím skôr vyskúšať.
Špenátové rizoto môže zniesť pre mnohých odpudivo - no keď ho ochutnáte, zistíte, že je príjemne lahodné
Potrebujete:
- 250g ryže Arboria
- mrazený špenát
- 100g parmezánu
- 0,5l zeleninového vývaru
- 1dcl bieleho vína
- olivový olej
- cesnak
- cibuľa
- maslo
Postup:
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľku a približne polovičku strúčika cesnaku. Pridáme k ním ryžu a všetko spolu orestujeme. Následne to podlejeme bielym vínom, ktoré necháme trochu odpariť a potom ešte pribežne podlievame vývarom, tak, aby bola ryža podliatá až vtedy, keď sa dávka vývaru odparí.
Keď už je ryža spolovice uvarená, pridáme špenát.Do hotového pridáme maslo a parmezán. Podávame posypané parmezánom a ozdobené bylinkami.
Neprehliadnite: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou