Presunúť na hlavný obsah

Populárna Pavlova torta v mini verzii. Pripravte si sladkú dobrotu už dnes

Recepty

Známu Pavlovku mal príležitosť ochutnať už azda každý. Jej mini verzia vás však dostane možno viac, ako samotná torta.

Potrebujete: 

  • 4ks bielkov
  • 250g krupicového cukru
  • 300ml smotany na šľahanie
  • 100g mascarpone
  • 1PL citrónového krému
  • 1čl kukuričného škrobu
  • ovocie podľa chuti
  • 1čl octu

Postup:

Bielka pomaly šľaháme a pomaly do nich pridávame cukor a štipku soli. Keď nám vznikne vyšľahaný sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot a všetko dobre premiešame. Na plech si zatiaľ dáme papier na pečenie, na ktorý si nakreslíme menšie kruhy. Vzniknuté cesto dáme do sáčku so špičkou. Na papier robíme tortičky tak, že najskôr spravíme spodok a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme približne na 90 minút na 110 stupňoch.

Vyšľaháme si šľahačku, postupne zašľaháme mascarpone a lemon curd (môžme nahradiť vaječným likérom). Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do stredu tortičky. Ozdobíme očisteným ovocím podľa vlastnej chuti.

Neprehliadnite: Sladké donuty v o čosi ľahšej verzii. Pripravte si ich s príchuťou lahodného jogurtu