Presunúť na hlavný obsah

Rýchle a chutné domáce rožky: Takto si upečiete vlastné pečivo, ktoré je dobré aj na druhý deň

Recepty

Ak si chcete skrátiť doma čas nejako efektívne, vyskúšajte si upiecť domáce rožky.

Čerstvé pečivo dokáže urobiť každé ráno krajšie. Ak ho chcete spríjemniť sebe alebo členom vašej domácnosti, tak vyskúšajte tento rýchly recept na domáce rožky. 

Vyskúšajte tiež: Rýchly, čokoládovo-banánový dezert s minimom kalórií: S týmto môžete zhrešiť aj počas diéty

Potrebujete:

500g hladká múka
300 ml mlieko
kocka droždie
2 kl cukru
1 kl soli
žĺtko na potretie
trochu oleja

Neprehliadnite: 3 expresné nátierky, s ktorými zapôsobíte: Ponúknite hosťom tieto chuťovky

Postup: 

Ako prvé urobte kvások z droždia, cukru a z teplého mlieka. V miske zmiešame následne múku a soľ, pridajte kvások a olej. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré nechajte vykysnúť. Narežte ho na guličky cca 10ks a tie potom vyvaľkajte do tvaru oválu. Na plechu nechajte ešte pár minút dokysnúť. Potrite žĺtkom a pečte vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 15 minút. 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Pečieme so známou Slovenkou z cukrárne U Guľky: Zimná torta, ktorou jednoznačne zapôsobíte!