Vianočné medovníčky bez toho, aby boli tvrdé: Správnu chuť namiešate z týchto ingrediencií
Bez medovníkov si Vianoce jednoducho nevieme predstaviť. Sú neodmysliteľnou súčasťou najkrajších sviatkov v roku, a aby prevoňali vašu domácnosť musia mať tie správne ingrediencie. Vyskúšajte tieto...
Neprehliadnite: Kto by nemiloval vanilkové rožky: Tieto dve ingrediencie sa postarajú o vianočnú chuť, vyskúšate?
Ingrediencie
• 650 g hladkej špaldovej múky
• 200 g trstinového cukru
• 50g kokosového tuku alebo masla
• 150g kvalitného medu
• 4 žĺtky
• 1 kávová lyžička perníkového korenia
• 2 kávové lyžičky jedlej sódy bikarbóny
• 4-5 lyžíc mandľového mlieka
Postup prípravy
2. Prilejeme tekutý kvalitný med a žĺtky.
3. Postupne pridáme perníkové korenie pre typickú vianočnú arómu a jedlú sódu bikarbónu.
4. Na záver pridáme polievkové lyžice mandľového mlieka.
5. Všetko vymiešame do hladkého cesta.
6. Cesto necháme odstáť čo možno najdlhšie na chladnom, tmavšom mieste, v komore aj niekoľko dní.
7. Po niekoľkých dňoch môžeme cesto vytiahnuť, znova niekoľkokrát premiesime a vyvaľkáme ho na hrúbku 3-5 mm.
8. Potom vykrajujeme medovníky a ukladáme na plech potretý herou, cerou alebo maslom.
9. Medovníky pečieme pri teplote 165 stupňov asi 5-10 minút.
Neprehliadnite: Vianočné pečenie: Rezy podľa majstra Sachera
Extra tip 1: Pre zvýraznenie arómy, ktorá prevonia váš domov počas vianočných sviatkov môžete pridať do cesta na medovníky štipku škorice a citrónovej kôry.
Extra tip 2: Ak chcete docieliť lesklý povrch medovníkov, natrite ich pred vložením do rúry rozšľahaným vajíčkom. Ak chcete, aby ostali matné, potom ich nenatierajte. Je to na vás.
Dobrú chuť!