Domáca nutela z lieskových orechov a čokolády: Vyskúšajte tento skvelý recept
Sladkú nutelu si zamilovali malí i veľkí. Je to pochúťka, ktorú môžete vyjedať lyžičkou z misky, ste si však vedomá jej hrôzostrašného zloženia. Sledujte si preto príjem zdravia doma a vyrobte si orieškovú pomazánku, na ktorú sa môžete spoľahnúť.
Pri domácej výrobe produktov máte isté, že ich zloženie nebude obsahovať prehnane veľa cukru či umelých konzervačných látok. Takýmto zložením sa hrdí aj domáca nátierka zložená z lieskových orechov a čokolády. Chutí delikátne a vy budete mať isto, že svojmu telu dávate iba tie najkvalitnejšie suroviny.
Prečítajte si tiež: Domáce škoricové hviezda: Vyskúšajte na nich nádych javorového sirupu a teplého masla
Na prípravu domácej nutely budete potrebovať:
150 g lieskových orieškov
225 g horkej čokolády
45 g masla
150 ml šľahačkovej smotany
Štipku soli
Postup výroby:
1. Ako prvé si nachystáme dôležité lieskovce. Dáme ich na plech a opečieme ich na teplote 180 stupňov Celzia až kým nechytia jemnú zlatavú farbu. Po vybratí z pece ich zbavíme šupky. Tento proces vykonáte najrýchlejšie ak oriešky vyutierate do utierky až kým zmäknutá šupka nezmizne.
2. Druhým krokom je prichystanie čokolády. Vo vodnom kúpeli ju rozpustíme do hladka, pridáme maslo a vytvoríme jemnú hmotu, ktorá bude krásne prepojená.
3. Vychladnuté oriešky premixujeme v kuchynskom robote na najvyšších otáčkach. Pridáme štipku soli a dobre si všímame ich textúru. Mala by byť jemná, krémová, pripomínajúca orieškové maslo.
4. Do takto pripravenej orechovej zmesi pridáme čokoládu s maslom, zašľaháme a neváhame dodať aj smotanu. Podľa svojej vlastnej chuti môžete dochucovať aj cukrom, množstvo je naozaj na vás.
5. Spojenú domácu nutelu dáme do zaváraninových pohárikov a skladujeme v chladničke. Vydrží aj 4 týždne, nezabúdajte ju však držať práve v spomínanom chlade.
Mohlo by vás zaujímať: Šťavnatý jablkovo-makový koláč, ktorý musíte vyskúšať: Bez cukru, múky a výčitiek