Presunúť na hlavný obsah

7-dňový detox, ktorý vás zbaví prekyslenia organizmu: Zažijete pocit znovuzrodenia!

Zdravie

Prekyslený organizmus je ako továreň na choroby. Ľudské telo jednoducho potrebuje mať rovnováhu medzi kyslosťou a zásaditosťou. Tento 7-dňový detox vás postaví na nohy!

Jedlo tvorí prirodzenú súčasť našich životov, pre niekoho je dôležité viac, pre iného menej. To, čo konzumujeme by sme nemali brať na ľahkú váhu. Napríklad niektoré potraviny nám berú silu pohlcovaním vitálnych látok a majú v sebe nadmieru kyselín, čím dochádza k prekysleniu organizmu a naše telo je oveľa viac bezvládne a náchylné na ochorenia. Ide najmä o mäso, výrobky z bielej múky, kávu, čierny čaj, ale na náš stav vplýva aj užívanie liekov, či problémy psychického charakteru a to aj bežné reakcie ako strach, stres či bolesť. Pripravili sme pre vás 7-dňový detox, ktorý vám pomôže vyrovnať hladinu pH v tele:

1. deň

Raňajky: Strapec hrozna, hrsť lieskových orechov
Desiata: Mandľové mlieko
Obed: Rukolový šalát s jablkom a vlašskými orechami
Olovrant: Hrsť sušených sliviek
Večera: Kuskus

2. deň

Raňajky: Banán, hrsť vlašských orechov
Desiata: Pohár stopercentnej šťavy zo sezónneho ovocia
Obed: Mix listového šalátu s prírodným kuracím mäsom
Olovrant: Nastrúhané jablko s mrkvou
Večera: Zeleninový šalát (olivy, cherry paradajky, šalátová uhorka a kúsky kukurice)

3.deň

Raňajky: Smoothie z mladého špenátu, kúskov jablka, mäty a kokosovej vody
Desiata: Banán
Obed: Na pare dusená zelenina s kúskami uvareného karfiolu
Olovrant: Sójový jogurt
Večera: Pstruh na prírodno s listovým šalátom

4. deň

Raňajky: Grapefruit a hrsť orechov podľa výberu
Desiata: Pohár stopercentnej šťavy zo sezónneho ovocia
Obed: Zeleninový šalát s kúskami mladého špenátu a tofu alebo mozzarelou
Olovrant: Varená mrkva
Večera: Hustá hokkaido polievka s tekvicovými jadierkami

5. deň

Raňajky: Nízkotučný biely jogurt vymiešaný s tvarohom a dochutený bylinkami (stéviou)
Desiata: Pomaranč
Obed: Tuniakový šalát so zeleninou
Olovrant: Hrsť sušených marhúľ
Večera: Mix zeleninového šalátu s kúskami hrušky a orechov

6. deň

Raňajky: Nízkotučný biely jogurt s orieškami
Desiata: Šťava zo sezónneho ovocia
Obed: Losos naprírodno s kúskami mladého listového špenátu
Olovrant: Hrsť mandlí
Večera: Kuskus

7. deň

Raňajky: Ovsená kaša s ľanovými semienkami
Desiata: Pohár stopercentnej šťavy zo sezónneho ovocia
Obed: Rukolový šalát s hubami a s hrozienkami
Olovrant: Nastrúhané jablko s lyžicou medu pokvapkané šťavou z citróna
Večera: Cottage cheese