Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Špenátovo-hráškové rizoto je krémové a veľmi výživné. Zamerajte sa na viac zeleniny ako ryže. Najlepšie chutí so strúhaným parmezánom alebo so strateným vajíčkom. Zároveň je to výborné "tréningové" jedlo, ktoré nezaťažuje žalúdok.
Špenátovo-hráškové rizoto
Na dve porcie potrebujeme:
1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky,
60 g ryže basmati,
500 ml domáceho kuracieho vývaru,
250 g zeleného hrášku,
2 veľké hrste čerstvého baby špenátu,
2 strúčiky cesnaku,
Soľ, čierne korenie,
1 PL masla ghee,
Olivový olej
Ako na to:
Na stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľku domäkka. Potom pridajte ryžu. Dochuťte ju soľou, korením a opražte spolu s cibuľou. Potom pridávajte kurací vývar po naberačkách. Keď vsiakne, pridajte ďalšiu až kým ryža nezmäkne. Do ryže pridajte pretlačený cesnak a 1 lyžicu masla ghee pre jemnejšiu konzistenciu a premiešajte. V druhom hrnci si na pare nechajte zmäknúť hrášok, dajte do hlbokej misky spolu so špenátom a vymixujte ponorným mixérom do hladka. Túto zmes potom vmiešajte ešte do horúceho rizota. Pred podávaním na rizoto nastrúhajte parmezán alebo pripravte vajíčko.
Dobrú chuť.