5 zázračných účinkov hlivy ustricovej na naše zdravie: Porazíte ňou aj neporaziteľné
Hliva ustricová nepatrí zrovna medzi najobľúbenejšie jedlá, ale to je chyba. Jej účinky na zdravie sú priam zázračné a pravidelnou konzumáciu dokážeme poraziť aj rakovinu. Pozrite si, v čom všetkom pomáha!
Vplýva na lipidový profil a znižuje cholesterol v krvi
Hliva obsahuje vysoký podiel vlákniny a prirodzených látok, ktoré priaznivo pôsobia na zníženie hladiny cholesterolu v krvi. Upravuje tiež krvný tlak a pomáha odstrániť jedovaté, toxické látky von z tela. V súvislosti s tým má blahodárne účinky na činnosť srdca a jej pravidelnou konzumáciou dokážeme predísť srdcovo-cievnym ochoreniam.
Zdroj prírodnej imunomodulačnej látky beta glukánu
Azda najdôležitejšou a veľmi významnou zložkou, ktorú obsahuje hliva je beta glukán. Pomocou tejto látky dokáže bojovať s vírusmi a baktériami. Telo má potom dostatok prostriedkov na to, aby zregenerovalo aj poškodené tkanivá a dodalo celkovému organizmu viac sily. Hliva je považovaná za prírodné antibiotikum.
Pomáha regulovať funkciu čriev
Ľudia, ktorí majú problémy so žalúdkom, trávením a vylučovaním by mali zbystriť pozornosť a zamerať sa na prevenciu týchto ťažkostí aj v čase, keď ich nepostihujú. Hliva je na to ako stvorená, ideálne v čerstvom stave.
Má priaznivé a upokojujúce účinky na kĺby
Pravidelná konzumácia hlivy ustricovej vo veľkom množstve dokáže potlačiť bolesti a reumu, upokojiť problémy s kĺbami a zmierniť napätie v tele.
Hliva si poradí aj s vonkajšími ochoreniami
Hliva ustricová pomáha aj v boji proti nepríjemným ochoreniami kože. Okrem ekzémov, zápalov, či kožných alergií, pozitívne pôsobí aj pri hemeroidoch. Ľudia, ktorí majú problémy s akné by sa mali takisto obrátiť na hlivu, tá zmierňuje jeho rozširovanie. Dokáže tieto problémy potlačiť a v rámci prevencie sa im aj úplne vyhnúť.