Aké požiadavky na jedlo mal Cruise, Jackson, či George Michael? Budete prekvapení!
Mladý šéfkuchár s výborným citom pre detail a kreáciu Gabriel Kocák precestoval takmer celý svet, aby sa naučil čo najviac techník a spôsobov varenia. Varil pre Toma Cruisa, otca kráľa popu Michaela Jacksona - Joe Jacksona, Cameron Diaz i Helenu Vondráčkovú. Pre FEMINITY prezradil, aké boli ich chúťky i nároky!
Gabriel Kocák začínal ako kuchár na Slovensku, no onedlho zistil, že ak chce byť vo svojom odbore jedinečný, musí sa učiť od tých najlepších.
Vybral do sveta a prvou zastávkou bol 2-michelínový Grand hotel Le ciel. Postupne pôsobil na rôznych pozíciách v kuchyni až na Souschefa. Aby sa naučil čo najviac techník, spôsobov varenia a spoznal európskych šéfkuchárov, prešiel za posledných 14 rokov také chýrne adresy ako: Hotel Pic de Fleur - Francúzsko, restaurant Comme chez Soi - Belgicko, Troi -Dánsko, De Libraje - Holandsko, Osteria Francesana - Taliansko, Au Crocodille - Francúzsko, Vendome – Nemecko a naposledy Ikarus Hangar 7 v Salzburgu.
Dnes je prvým Slovákom na svete, ktorý šéfuje kuchyni v sieti hotelov Kempinski, konkrétne High Tatras. Počas svojho pôsobenia v európskych reštauráciách mal tú česť variť pre svetoznáme celebrity ako Tom Cruise, George Michael, otca kráľa popu Michaela Jacksona - Joe Jackson, Cameron Diaz, ale aj pre thaiskú kráľovskú rodinu, ale aj pre prezidentov V4. Aké boli nároky týchto prominentných hostí nám prezradil v rozhovore.
FEMINITY TV: Rozhovor so šéfkuchárom Gabrielom Kocákom