Šalát z tofu, húb a reďkovky - na líniu ako stvorené
Pripravte si chutné jedlo, ktoré dýcha jarou. Je zdravé a prospeje vášmu srdcu.
Šalát z tofu, húb a reďkovky
Potrebujete:
- 800 g listových šalátov
- 400 g tofu
- 150 g čerstvých húb
- 1 viazanička červenej reďkovky
- 1 uhorka
- šťava z dvoch limetiek
- 60 ml rybacej omáčky
- 1 čili paprička
- 50 ml oleja
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
1. Listový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na malé kúsky, reďkovku a uhorky nakrájame.
2. Tofu a huby opečieme na panvici a ochutíme roztlačeným cesnakom.
3. Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme limetkovou šťavou, rybacou omáčkou a nasekanou čili papričkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Štefan Benďák, šéfkuchár reštaurácie Spicy v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu