Pripravte si rybacie placky so špenátom - jarnú dobrotu
Chutné jarné jedlá charakterizuje prítomnosť zeleniny. Môžete sa inšpirovať napríklad aj kombináciou špenátu a rýb.
Rybacie placky so špenátom
Potrebujete:
- 600 g platýzových filiet
- 400 g baby špenátu
- 1 PL červenej karí pasty
- 100 ml rybacej omáčky
- 2 vajcia
- olej na vysmážanie
- 1 uhorka
- 100 ml sladkej čili omáčky
Postup:
1. Filety zomelieme na mlynčeku, pridáme umytý špenát a ostatné ingrediencie.
2. Z rybacej zmesi formujeme placky, ktoré necháme 30 minút odležať v chladničke. Vyprážame pri 180 °C asi štyri minúty.
3. Uhorku nakrájame a zmiešame so sladkou čili omáčkou, podávame ako prílohu.