Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si rybacie placky so špenátom - jarnú dobrotu

Recepty

Chutné jarné jedlá charakterizuje prítomnosť zeleniny. Môžete sa inšpirovať napríklad aj kombináciou špenátu a rýb.

Rybacie placky so špenátom

Potrebujete:
- 600 g platýzových filiet
- 400 g baby špenátu
- 1 PL červenej karí pasty
- 100 ml rybacej omáčky 
- 2 vajcia
- olej na vysmážanie
- 1 uhorka
- 100 ml sladkej čili omáčky

Postup:

1. Filety zomelieme na mlynčeku, pridáme umytý špenát a ostatné ingrediencie.

2. Z rybacej zmesi formujeme placky, ktoré necháme 30 minút odležať v chladničke. Vyprážame pri 180 °C asi štyri minúty.

3. Uhorku nakrájame a zmiešame so sladkou čili omáčkou, podávame ako prílohu.