Škola varenia: Lahodné kuracie mäsko na zelenom kari
Kuracie mäso nemusí chutiť len klasicky. Pripraviť si ho so špargľou a zeleným kari môžete podľa nášho návodu.
Kuracie mäsko na zelenom karí
Suroviny:
- 600 g kuracích pŕs
- 500 g zelenej špargle
- 2 PL zelenej karí pasty
- 400 ml kokosového mlieka
- 50 ml rybacej omáčky
- 40 g palmového cukru
- 1 zelená paprika - 50 g sladkej bazalky
- 2 kafírové limetové listy (alebo nastrúhanej citrónovej kôry)
Postup:
Krok 1. Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým sa na povrchu nezačnú tvoriť tukové očká, potom pridáme zelenú karí pastu a cukor, postupne prilievame mlieko, vložíme kuracie prsia a varíme štyri minúty.
Krok 2. Očistenú a nakrájanú špargľu spolu s paprikou pridáme ku kuraciemu mäsu a varíme ďalšie dve minúty.
Krok 3. Nakoniec dochutíme rybacou omáčkou, bazalkou a kafírovým limetovým listom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Štefan Benďák, šéfkuchár reštaurácie Spicy v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu