Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky
Na úvod týždňa sme pre vás pripravili recept na "taliansku" cuketu s kozím syrom.
Cuketa so zeleninou a kozím syrom
Potrebujete:
- 2 väčšie cukety
- 200 g farebnej papriky
- 100 g cibule
- 100 ml olivového oleja
- 200 g kozieho syra
- 100 g mladého zeleru
- 1 kl mletého čierneho korenia
- 1 kl soli
- 1 kl sezamových semienok
Postup:
1. Cukety umyjeme a rozkrojíme na polovice. Malou lyžičkou vydlabeme jadro a nasekáme ho na jemné kúsky. Najemno nakrájame aj farebnú papriku a spolu zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou. Pridáme jarnú cibuľku a plníme do cukiet. Ochutíme soľou a korením.
2. Kozí syr rozmrvíme na menšie kúsky a poukladáme na plnenú cuketu. V rúre rozohriatej na 200 °C zapekáme, kým kozí syr nie je pekne gratinovaný.
3. Podávame s listami mladého zeleru a posypeme farebným sezamom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Miroslav Heredoš, šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave
Ilustračné foto: SHUTTERSTOCK