Presunúť na hlavný obsah

Bucatini Aglio e Olio

Recepty

Aglio e Olio v preklade Cesnak a Olej je pomenovanie najjednoduchšieho tradičného cestovinového jedla aké môžete nájsť v talianskej kuchyni. Naozaj rýchla a jednoduchá príprava priamo ponúka toto jedlo aspoň na ochutnanie.

Budeme potrebovať:

  • pár strúčikov cesnaku
  • pálive čili papričky
  • olivový olej
  • bucatini

Ak máme občas cestu do talianska tak si môžme priniesť orginálne talianske čili papričky označované peperončino. Rovnako dobre ale poslúžia aj domáce vysušené papričky.

Dáme variť vodu, ktorú dostatočne osolíme. Osobne dávam polievkovú lyžicu soli na jeden liter vody. Až zovrie pridáme bucatini a môžme sa pustiť do prípravý "omáčky". Papričky aj cesnak si nakrájame.

Na panvici rozhorúčime olivový olej a pridáme doň cesnak a červené parirčky. Papričky pustia do olivového oleja svoju typickú a pálivu chuť. Cesnak opekáme pokiaľ ľahko nezhnedne. V tom momente by sme už mali mať cestoviny hotové, uvarené al-dente, tak ako správne majú cestoviny byť uvarené. Hneď po zliati ich pridáme do panvice k cesnaku a papričkám. Cestoviny v oleji dokladne vykúpeme.

A hneď na to môžeme podávať. Podľa chuti môžme ešte posypať bazalkou alebo petržlenom.

A dobrú chuť.