Presunúť na hlavný obsah

Miss Slovensko 2012: Ukázali, že vedia variť

Modeling

Finalistky súťaže Miss Slovensko 2012 počas druhého sústredenia v kaštieli Chateau Foldváry v Maďarsku predviedli nielen svoju krásu, ale i kuchárske umenie. V špeciálnej súťaži pre porotu zloženú z novinárov, v ktorej malo zastúpenie aj FEMINITY, pripravilo dve skvelé jedlá. Víťazným sa však mohol stať len jeden tím.

Približne dve hodiny trvala šiestim dvojiciam finalistiek príprava dvoch jedál, ktoré postupne predstavili porote. Tá nemala jednoduchú úlohu, pretože sa musela rozhodnúť pre jedno jedlo a jeden tím.

Napokon po dlhom radení dospela jednoznačne k záveru, že najlepšími kuchárkami medzi Miss sa stali Júlia Kollarová (3) a Dominika Tóthová (5). Víťazstvo im budú pripomínať štýlové zástery od Fera Mikloška.

Tie pripravili skvelú rybu - Tilapiu s holandskou omáčkou, ku ktorej servírovali zemiaky na červenej cibuľke. Ako prezradili dievčatá, pri príprave jedla sa im podarilo do omáčky pridať viac vína ako pôvodne plánovali, čo mohlo mať vplyv na porotu.

Víťazný recept:

Tilapia s holandskou omáčkou, zemiaky na červenej cibuľke
1 filet Tilapie
2ks žĺtok
0,5 dcl bieleho vína
0,5 dcl zeleninový vývar
50g masla
300g zemiaky
1 ks červená cibuľa
Petržlenová vňať
Kôpor
Soľ, korenie,
Olej   
 
Postup:
Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájame na malé kocky a orestujeme na masle pridáme ošúpanú a na juliene nakrájanú cibuľu a spolu restujeme. Na záver dochutíme a pridame nasekanú petržlenovú vňať.
Do ol. oleja pridáme nasekaný kôpor a ptrž. vňať a cesnak.
Tilapiu osolíme a okoreníme a potrieme marinádou. Opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán a na záver dopečieme.
 
Holandská omáčka- vo vyššej nádobe rozšľaháme žĺtky, pridáme zeleninový vývar, nádobu vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme až kým omáčka nezhustne. Pred koncom pridáme biele víno a za stáleho miešania primiešame  roztopené maslo aby sa nám omáčka nezrazila.