Presunúť na hlavný obsah

Sviatočné recepty

Recepty

Ak vám dochádza pomaly fantázia a neviete, čo by ste mali variť, nechajte sa inšpirovať nasledovnými receptami. Vyskúšajte niečo nové, veď nie každý tretí deň musíte mať taký istý obed. Je len na vás, či si vyberiete kuracie plátky, alebo uprednostníte bravčové kotlety.

 

Inšpirujte sa a vyskúšajte nasledujúce recepty:
 
Šťavnaté kuracie plátky:
 
Potrebné ingrediencie pre 4 porcie: 
500 g kuracích pŕs 
korenie, soľ 
4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's 
2 strúčiky cesnaku 
hladkú múku na obalenie kuracích pŕs 
4 lyžice oleja na vyprážanie 
 
Kuracie prsia nakrájajte na 2 cm hrubé plátky, osoľte a okoreňte. Premiešajte mäso s tatárskou omáčkou Hellmann's a s prelisovaným cesnakom. Mäso môžete na 30 minút uložiť do chladničky - bude potom krehkejšie a šťavnatejšie. Plátky kuracích pŕs potom zľahka obaľte z oboch strán v múke, rozohrejte panvicu s olejom a plátky osmažte z oboch strán dozlatista. 
 
 
Krehké bravčové kotlety:
 
Potrebné ingrediencie pre 4 porcie: 
4 bravčové kotlety 
4 lyžice majonézy Hellmann's 
 2 cibule 
korenie, soľ 
nastrúhaný parmezán na posypanie      
 
Kotlety dôkladne naklepte, osoľte, okoreňte a potom ich posypte kolieskami nakrájanej cibule. Následne potrite mäso a cibuľu majonézou Hellmann's a posypte nastrúhaným parmezánom. Takto pripravené mäso pečte vo vopred rozohriatej rúre na 190 - 200 ° C po dobu 25 minút dozlatista.