Presunúť na hlavný obsah

Čokoládové suflé na grile Weber

Recepty

FEMINITY vám praje krásny začiatok víkendu a na osladenie života a voľna aj jeden zo zaujímavých receptov. Dnes sa dozviete, ako pripraviť na grile Weber skvelé Čokoládové suflé. Dobrú chuť!

 

Suroviny:
Tmavá čokoláda 80 g
Mlieko 240 ml
Maslo 20 g
Žĺtka 3-4 ks
Kukuričný škrob 1 kávová lyžička
Cukor krupicový 20 g
Bielka 3-4 ks
Práškový cukor na posypanie podľa potreby 

POSTUP:

Formičky na suflé vytrieme tukom a vysypeme cukrom. Čokoládu nalámeme na kúsky. Mlieko a maslo privedieme v hrnci takmer k varu. Žĺtka, kukuričný škrob a cukor zmiešame v miske. Pridáme časť teplého mlieka, vlejeme späť do hrnca a opatrne za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pridáme čokoládu a zohrejeme ju, hrniec odstavíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do čokoládovej hmoty. Penu nalejeme do vopred pripravených formičiek do 3/4 (cca. 1,5 cm pod okraj) a pečieme v predhriatom grile Weber cca 15 min. pri 180°C. 

Omáčka: 

Kukuričný škrob a cukor rozmixujeme v miske s trochou mlieka na hladkú pastu. Zvyšné mlieko privedieme takmer do varu. Trochu teplého mlieka rozmiešame so škrobovou pastou a vlejeme naspäť do hrnca. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme do krému a miešame, pokiaľ sa nerozohreje. Upečené suflé okamžite pocukrujeme a rýchlo podávame s teplou omáčkou, aby nám "nespadlo"!