Presunúť na hlavný obsah

PETR MUSIL: ONLINE ROZHOVOR SO ŠÉFKUCHÁROM

Celebrity

Je vraj jediný človek z Česka a Slovenska, ktorému sa podarilo získať najvyššie svetové ocenenie v gastronómii – hviezdičku od najuznávanejšieho gastronomického sprievodcu Michelina. Pochádza z Moravy a za kuchára sa učil po celom svete. Petr Musil varil pre Rolling Stones, Brada Pitta, Robbieho Williamsa, Seana Conneryho, Snoop Dogga, Angelinu Jolie a jeho jedlo ochutnala aj britská kráľovna, český aj slovenský premiér, ako aj prezidenti. Online rozhovor so šéfkuchárom Petrom Musilom prebehol v utorok 13.10. 2009 o 14.00 hod. na FEMINITY. Prečítajte si odpovede šéfkuchára na vaše zvedavé otázky.

V rokoch 2005 až 2007 bol Petr *Head Chef (Head Chef Executive)* v NUMBER ONE LEICESTER SQUARE, LONDON UK kde získal Michelin hviezdu. Manažoval 25 kuchárov a 3 reštaurácie (Dance club, Fine dining restaurant, VIP club).

2002 - 2005 bol *Head Chef* v 2 Michelin Star Restaurant - THE WHITE HART INN v COLCHESTER, ESSEX, UK, kde manažoval 18 kuchárov a reštauráciu pre 60 osôb.

2000 - 2002 bol *Chef de Cuisine* v HILTON PRAGUE *****, kde bol zároveň aj najmladším šéfkuchárom v histórii Hiltonu. Manažoval 20 kuchárov a reštauráciu pre 150 osôb.

1999 - 2000 bol *Head Chef* v HAUS WERTHAIM **** vo FRANKFURT AN MAIN, GERMANY a manažoval 16 kuchárov a reštauráciu pre 16 osôb.

1999 - 1995 bol *Sous Chef* v HOTEL NEPTUN / HARWARD JONSON / ***** v EILAT, IZRAEL a manažoval 35 kuchárov a 4 reštaurácie pre 250 osôb.

1992 - 1995 bol *Chef de Partie / Sous Chef* v HOTEL MV*** vo VRANOVSKA PREHRADA, VRANOV, CZECH REPUBLIC, kde manažoval 10 kuchárov a reštauráciu pre 100 osôb.

Petrovo osobné heslo je:
.....Žij jako bys měl zítra umrít a bojuj jako bys měl žít na věky.................

Online rozhovor

14:10 - otázka od: čitateľa Peťo? A prečo? Či :-))? ...lebo...

14:10 - otázka od: čitateľa pracovali ste aj na Slovensku ?? ano pracoval... otvaral som prvu ***** restauraciu v hoteli Arkadia

14:10 - otázka od: čitateľa nazdar majster jak mas dlho som o tebe nepocul az si este pamatas robil som pod tvojim vedenim v arcadii nemam ziadny kontakt na teba momentalne som v svajciarsku koncom oktobra sa vraciam dom ide mi cisto len o kontakt prajem vela uspechov zatim drz sa bracho az sa ti da tak ten kontakt na teba by som uvital diky bracho zatim ahoj bracho! Kontakt na mna ziskas cez www.celebritystyle.eu, tesim sa, ze Ta pocujem :)

14:10 - otázka od: čitateľa Dobný deň, aj keď sú vo svete zväčša šéfkuchári muži, varenie bolo odjakživa doménou žien. Čo vás lákalo k sporáku? Máte nejaké najobľúbenejšie jedlo, ktoré rád varíte? ďakujem, pekný deň. milena Ahoj Milena, ano, varenie ma lakalo uz od detstva, mal som okolo sebe 3 najlepsie kucharky, prababku, staru mamu a moju mamu, ktore ma k vareniu viedli. Najoblubenejsie jedlo... je ich viac... mam rad poctivu domacu kuchynu... napr. chleba vo vajicku:) Najradsej varim vsetko, nerobim v tom rozdiel. Proste ma to bavi.

14:10 - otázka od: čitateľa Cau, komu najcastejsie varis? balis baby na varenie? dik,maj sa! Ahoj. Rad varim komukolvek, komu to bude chutit a bude sa z toho tesit :) A so zenami... mam zial v kuchyni samych kucharov...

14:15 - otázka od: čitateľa Momentalne je sezona tekvic, viete mi poradit nejaky Vas oblubeny tekvicovy recept? Samozrejme, rad Vam poradim... Tekvicu ocistime a nakrajame na jemne pruzky. Orestujeme na panvici, a pridame korenie a sol. To vsetko podlejeme zeleninovym vyvarom a varime do makka. Potom odstavime a dame do mixeru, rozmixujeme a pridame trochu smotany na varenie a dochutime podla vlastnej chuti. Mozeme pridat napr. bobkovy list a osmazene jadierka slnecnice ako ozdobu. Jednoducha polievka. Dobru chut :)

14:16 - otázka od: čitateľa Moje heslo je: Vive y deja vivir. Ja som tiež kuchár a varil som aj v Španielsku pri mori. Teraz som nezamestnaní. ...

14:16 - otázka od: čitateľa Ako ste sa dostali k Vasmu remeslu? uz som opdpovedal vyssie, priviedli ma k nemu tri zeny mojho detstva...

14:16 - otázka od: čitateľa Ake je Vase oblubene jedlo? mam rad hlavne sladke jedla, napr. sisky s makom a maslom alebo jahodove knedle... cize poctivu domacu kuchynu :)

14:20 - otázka od: čitateľa Mate nejaky specialny recept na dobru prazenicu? vajicka zmiesame so slahackou a dame na kvalitnu panvicu s trosickou "přepuštnýho" masla. Necháme mierne akoby zapiect, skoro ako omeletu, ale postupne ako sa zapeka, otacame a nakoniec dame pod gril... Dubru chut! :)

14:21 - otázka od: čitateľa Varite aj doma? Ako casto? Jasne, podla prislovia, obuvnik chodi bosy... takze klasika, parky a toasty... uz by ma niekto mohol zacat rozmaznavat :)))

14:22 - otázka od: čitateľa Ake jedlo ste varil pre Angelinu Jolie? A kde to bolo? Ona jedla kralovske krevety a bolo to v Londyne v Lester Square. Ale ju to v danom momente moc nezaujimalo, prave sa davali dokopy s Bradom :)))

14:22 - otázka od: čitateľa Ake jedlo ste varil pre Angelinu Jolie? A kde to bolo? Ona jedla kralovske krevety a bolo to v Londyne v Lester Square. Ale ju to v danom momente moc nezaujimalo, prave sa davali dokopy s Bradom :)))

14:23 - otázka od: čitateľa cau peto, ake jedlo mas uuplne najradsej? ahoj, ako som uz pisal, parene buchty a vsetko sladke...

14:24 - otázka od: čitateľa Zrdavim, aj ste sa s tymi celebritami, pre ktore ste varili, rozpravali? Aki su? nech sa dari! h. zdravim aj ja. Ano, vacsinou ano... Su to normalni ludia, ako my. Skor sa zviditelnuju "celebrity", ktore su rychlokvasne... A dakujem, nech sa dari aj Vam! :)

14:27 - otázka od: čitateľa Čo najnormálnejšie (nejaké úplne bežné jedlo) ste varili pre celebrity? Ktoré chute by ste v kuchyni určite neskombinovali (ani neodporúčali kombinovať)? Parky pre nasho sucasneho prezidenta... A naozaj mu chutia... mozete sa opytat :))) A kludne kombinujte, co vas len napadne, vzdy z toho nieco vznikne... :) Nebojte sa skusat, podla mojich skusenosti, prave skusanim vznikaju zaujimave a nove jedla. A kludne kombinujte aj viacere kuchyne, japonsku s mexickou.. atd :)

14:28 - otázka od: čitateľa Ake je Vase najoblubenejsie jedlo? opat??? :o)))) viz vyssie. Dakujem.

14:29 - otázka od: čitateľa Dobrý deň, dám jednú otázku mimo misu, ale verím, že odpoviete. Sexujete v kuchyni? Ďakujem Dobry den... no toto Vam urcite neprezradim... ale myslim, ze si domyslite aj sam... A co Vy??? :o)))

14:30 - otázka od: čitateľa Dobry den, mam na Vas otazku aka varna platna je najlepsia elektricka alebo plynova? Dobry den, urcite by som volil plynovu. Je rychlejsia :)

14:30 - otázka od: čitateľa Ahoj :)prezradis mi recept na dobre ranajky :) Ano rad...

14:31 - otázka od: čitateľa Mas rad fast foody? Ak hej, ktore su tvoje oblubene? Nemusim ich... ale viem ze su sucastou sucastnej stravovacej kultury.. co je ale skoda...

14:32 - otázka od: čitateľa zdravim sefe..akurat som si pustil tento online rozhovor.ako si rozumies s kolegami v praci a kedy sa zase mienis vratit, je tu vela roboty. :D ..kolega martin..zdravim cele feminity.:) S kolegami si rozumiem a som rad, ze mam partu aku mam... Ale vela roboty asi nemate, ked si citate tento rozhovor, hned to pridem skontrolovat!!! :))))

14:35 - otázka od: čitateľa Ahoj, ja sa chcem spytat, kde pracujes momentalne, kde mozme ochutnat Tvoje kucharske majstrovstvo:-) Momentalne pracujem vo Fashion cafe, ale moju kuchynu mozete uz ochutnavat aj na roznych eventoch s Celebrity Style Clubom, ktori je tu pre vas vsetkych. Najnovsie som sa dozvedel, ze budem chodit varit napriklad aj domov ludom, ktori si kupia istu zostavu domaceho kina a tak im budem sprijemnovat jeho instalaciu... Aj toto moze byt moj zivot :)

14:35 - otázka od: čitateľa kto u vas doma vari? Manzelka alebo vy? Som slobodny.

14:37 - otázka od: čitateľa Pijete kavu? Aka je Vasa najoblubenejsia? Vsetko co obsahuje kofein mozem v akomkolvek mnozstve, ale najviac ma dostala kava, ktoru mi specialne nedavno pripravila najkrajsia slecna v Sky boxe na Slovane. Dufam, ze bude este velmi dlho tak dobre chutnat... :)

14:38 - otázka od: čitateľa Grilujete si rad? Co najradsej? Jeeeeej, jasne!!! Velmi rad napr. kolena alebo aj cele prasa... Nie je nad prijemnu BBQ s priatelmi.

14:38 - otázka od: čitateľa ahoj jak sa mas :)) Ahoj marco. Dakujem, zastav sa :)

14:39 - otázka od: čitateľa Co zaujimave by ste mi odporucil varit na Vianoce? Drzal by som sa starych dobrych tradicii, ktore nejak zacinaju miznut...

14:42 - otázka od: čitateľa Vedeli by ste mi odporucit, aka znacka hrncov je najlepsia? Zepter je super, ale zalezi od toho na akej ploche varite a podla toho vyberat aj hrnce... Urcite to najdrahsie nemusi byt aj najlepsie.

14:43 - otázka od: čitateľa cau. kedy si dostal michelinovu hviezdu? zaujimalo by ma, ake su podmienky na jej ziskanie. drz sa. Ahoj, je 4 roky dozadu. Podmienky su dost zlozite a je to naozaj narocne. Pisat by sa o tom dalo vela, ale je aj vela clankov na nete... A dakujem :)

14:43 - otázka od: čitateľa Co ste varil pre Snoop Dogga? Mne sa zda, ze on nejedava lebo je hrozne chudy :))) Fiiiha... :))) To bola obrovskaaa party a "jazda" :))) Okrem ineho hlavne steaky.

14:44 - otázka od: čitateľa treba podporit kolegu, podotykam najsamlepsieho.dobre dobre idem uz makat.. :D no bez bez... :D

14:45 - otázka od: čitateľa Moze byt podla vas kotlikovy gulas kulinarska specialita? Ano, urcite!!! Myslim ze aj viacero sutazi vo vareni gulasa. Mate nejaky dobry recept? :)) Dakujem

14:46 - otázka od: čitateľa Ahoj, ako sa citi cech na slovensku? ako sa mu spolupracuje so slovakmi? pekny den. Ahoj. No ja sa tu citim ako doma. Som z generacie, pre ktoru sa to este nerozdelilo. Pre mna je este stale Ceskoslovensko :) Vdaka mojim kolegom a ludom, ktorych okolo seba mam sa tu citim velmi dobre a za to by som im rad podakoval!

14:51 - otázka od: čitateľa zdravim.varite podla receptov, alebo vymyslate jedla priamo pri ich vyrobe? nech sa vam dari. patrik Zdravim Vas Patrik. Niektore repecty sa moc menit nedaju, mozeme menit len ich sposob podavania alebo aranzovania. Je ale vela jedal, ktore robim podla seba. Hlavne doporucujem, nebat sa kreativity v kuchyni. To je asi to najdolezitejsie.

14:54 - otázka od: čitateľa Ktora restauracia je podla Vas najlepsia na svete? El Bulli v Spanielsku. Ma 3 Michelinove hviezdy (jedna z cca 26 na svete). Otvorena je len po roka, cez sezonu. Je stale plna a musite sa objednat pol roka dopredu. Kombinacia chuti a voni je absolutne neuveritelna.

14:55 - otázka od: čitateľa Ake je najlepsie jedlo vo Fashion restauracii? Mozno aj najnovsie, ... krevetove fajitas s miesanym zelenym salatom. Pridite ochutnat :)

14:56 - otázka od: čitateľa Mate frajerku? Ak hej urcite ma tazke pre Vas pripravit veceru, ze? Ano mam. Ona moc dobre vie, co mi chuti... a rozmaznava si ma :o)

15:00 - otázka od: čitateľa Ake jedlo sa ti v poslednom case podarilo take vynimocne-skvele (na ktore si hrdy) a je aj take, ktore si zbabral :-) /to sa asi nehovori,co?/ No, ale predsa:-)- kde boli nejake fofry a pod. 1. nepodarene - presne boli fofry a robil som pre Chelsey a nedodali mi vsetko ako malo byt a to bol jeden velky zmatok a improvizacia. Napokon to vsak dopadlo dobre. Bolo to vsak uf uf... :D 2. podarene... hrdy som vzdy, kde zakaznik odchadza spokojny, nech jedol cokolvek.

15:01 - otázka od: čitateľa Aky je podla Vas kuchar Jamie Oliver? bez komentara :) Ale je uspesny.

15:01 - otázka od: čitateľa Nechcete vydat kucharsku knihu? Este mi to nikto neponukol. A este sa na to ani necitim...

15:03 - otázka od: čitateľa Mate rad SUSHI? Viete ho aj pripravit? Sushi viem pripravit, ale nie je to moja domena. A ani ho moc casto nejedavam...

15:03 - otázka od: čitateľa Co najradsej jete na ranajky? cafe a cigatery, viem ze to nie je dobre.... :)

15:04 - otázka od: čitateľa Co najviac jedava Assimakopoulos? Ma rad prudko peceneho tuniaka v sezamovych semienkach na listoch zeleneho salatu.

15:08 - otázka od: čitateľa date nejaky recept na dobre palacinky? tie milujem. skuste ich urobit hrubsie a mensie a urcite doporucim javorovy sirup.